hirdetés

A románok készülnek a magyar szurkolók elverésére. Az aggasztó hírek egy ideje megjelentek a szurkolói fórumokon, de már a Marseillbe-ben tartózkodó szurkolók is erről beszélnek. A román válogatott június 19-én játszik Lyonban Albániával, és a huligánok úgy tervezik, megvárják a várhatóan 21–22-én érkező magyarokat.

magyar szurkolók-ultrashungary

Egyre több helyen jelent meg a hír, hogy várhatóan a románok le akarnak csapni. A magyar ultrák már korábban is számoltak ezzel a lehetőséggel, hiszen ismerik a román huligánokat. Ők képesek napokat is várni a magyarokra. A Marseille-ben lévő szurkolók között csütörtökön este is előkerült a téma. Egy édesanya első mondata az volt, hogy „a gyerekek is mennek, nagyon féltem őket, remélem, nem lesz baj.”

A magyar szurkolói csoportokhoz közel álló fanatikusok azt mondták már megérkezett a „meghívó” a románoktól. Így az egészen biztos, hogy keresni fogják a konfliktus lehetőségét, és csak a helyi rendőrökön múlik majd, mennyire sikerül elkerülni az újabb balhét. A románokat vélhetően az orosz és angol szurkolók viselkedése miatt kirótt szankciók sem csillapítják le. Köztudott, hogy az oroszokat kizárták az Eb-ről, de felfüggesztették az ítéletet. Így még egy esélyt kaptak.

A román huligánok egyébként egymással sem ápolnak jó viszonyt. A Dinamo és Steaua Bucuresti szurkolói már Franciaországban is összecsaptak. Egyes román források szerint többen már börtönben is vannak közülük. Nem új dolog, hogy a románok egymást is támadják, szeptemberben Budapesten, a Groupama Arénában is verekedtek a szurkolóknak nem nevezhető fanatikusok.

A Franciaországban tartózkodó magyarok úgy gondolják, célszerű lehet nagyobb csoportokban közlekedni majd Lyonban. Ha valakik csak néhányan botlanak bele a románokba, vélhetően nem sok esélyük lesz a menekülésre. A magyar szimpatizánsok csütörtökön a szurkolói zónában lévő francia hatóságok figyelmét is felhívták a várható lyoni incidensekre.

( Forrás: bumm.sk, Elek Zoltán, fotó: ultrashungary.com)