hirdetés

A rendőrség állítólag fura kérdésekkel bombázta a fotóst, hisz legfőképp arra voltak kíváncsiak hallott-e olyat, hogy Allah Akbar. Ráadásul hiába kért a jegyzőkönyvből egy vallomást, ami jár, nem kapott másolatot. Sőt olyan gyorsak voltak a civil ruhás rendőrök, szerencsére, hogy mire segíteni próbált a bajba jutottakon a robbanást követőn, addigra már ott voltak a nyomozók. A Népszabadság fotósa, Kleb Attila, ha lehet mondani, mivel a közelben lakik és épp haza tartott, a rendőrök mögött haladt, szó szerint megúszta a robbanást.

terez-krt-robbanas-mihadakA detonáció melletti házban lakik Kleb Attila fotós és kedvese, akiket tanúként hallgatott ki a rendőrség. A pár egy ismerősük koncertjére indult fél 11 körül – számolt be a Népszabadság.
A hír nem is ez, hanem, ami a robbanást követően történt a Népszabi fotósával és kedvesével a rendőrségi meghallgatáson. A rendőrségen részletesen el kellett mondaniuk, mit láttak, de a kérdések sorában az elsők között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt „Allah Akbar!” kiáltást. A fényképész elmosolyodott.

– Ilyesmiről szó sincs, csendes volt a környék, senki nem kiabált semmit egészen a robbanásig – mondta Kleb.

Azt is furcsállja a fotós, hogy hiába kértek, a tanúvallomási jegyzőkönyvből nem kaptak példányt. Azonban az is furcsa volt, hogy a helyszínre alig két perc alatt már civil ruhás nyomozók érkeztek ki és látták el életmentő segítségben társaikat.

– A Dohnányi Ernő utca sarkán voltunk. Takart minket az épület, amikor elképesztő robaj rázta meg a környéket. Először még vártunk egy kicsit, hátha lesz még egy robbanás, de nem volt. Aztán hívtam a 112-t.

A fotós a füsttől és a törmelék porától azt hitte, hogy csak egy sérült fekszik a földön. Közelebb lépve vette észre a másik rendőrt, akinek a nyaki vénáját akkor már szorította egy civil ruhás férfi.

A robbanás és a telefonhívás között legfeljebb két perc telt el, de amikor tárcsáztam, ketten már ott voltak segíteni, és a sérült rendőrök fölé hajoltak. Akkor még nem tudhattam, hogy ők civil ruhás nyomozók, csak amikor bevittek a rendőrségre kihallgatni minket, akkor vált ez egyértelművé. Magam sem értem, hogy kerültek oda ilyen gyorsan – mondta a Népszabadság fotóriportere.

A fotós még a mentők kiérkezése előtt készített néhány fényképet a helyszínről, amelyeken a két rendőr a kapualjtól néhány méterre fekszik, és föléjük hajolnak a civil ruhás rendőrök. A felvételek alapján Kleb Attila azt mondja, hogy a robbanószerkezetet a kapualj jobb alsó sarkában helyezhették el.

(Fotó: Mihádák)