hirdetés

Fordulat. A nemrég lebukott és elfogott francia–magyar prostikat futtató maffia pénzét mosta egy szegedi páros. A gyanú szerint prostitúcióból származó tízmilliókat segített tisztára mosni a testvérpár, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

TEK akció

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a szegedi testvérpár – akik közül a nő prostituáltként is dolgozott – névleges adásvételi szerződést kötött egy Franciaországban nőket futtató bűnszervezet szegedi vezetőjével egy helybeli ingatlan megvásárlásáról. A fiktív adásvételi megállapodás szerint a közelmúltban egy francia–magyar közös nyomozócsoport által kiadott elfogató parancs elől elszökő férfi 2014 végén adta el az alig tízmillió forint értékű házát több mint 60 millióért a testvérpárnak, hogy így fedezze illegális jövedelmének eredetét.

A vevők nem rendelkeztek legális jövedelemmel, a nő évek óta dolgozott prostituáltként külföldön a bűnszervezet felügyelete alatt, míg a férfi szociális segélyt kapott. A gyanúsítottak az adásvételhez kapcsolódó vagyonszerzési illetéket sem fizették meg.

A férfit – akit Ausztriában 2012-ben prostitúció támogatása és kiskorú pornográf felajánlása miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítéltek – és a nőt különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják – tudatta a csoportvezető ügyész.

(Fotó: archív)