hirdetés

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz a városligeti tüntetéskor történt rendőri túlkapás miatt. A PM úgy nyilatkozott, hogy a volt Közlekedési Múzeumnál kedden zajló tiltakozó akció során a tüntetők feloszlatása rendőri tettlegességig fajult.

tüntetés feloszlatásaA Párbeszéd Magyarországért bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést.

Az építkezéshez kirendelt fekete ruhás őrző-védők önbíráskodtak, volt olyan aktivista, akit a kordonnal fellöktek, és olyan is, akit erőszakkal távolítottak el a területről – közölte Szabó Rebeka zuglói alpolgármester.

Szerinte kedd délután rendőri túlkapások is történtek. Példaként említette, hogy Mécs Imre volt képviselőt ellökték, egy kéményre felmászó aktivistát pedig megbilincseltek és a pszichiátriára vittek, ahol egész éjjel bent tartották. Az alpolgármester szerint ennek semmi más célja nincs, csak a megfélemlítés.

A PM a belügyminisztertől az eset kivizsgálását kéri.

A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.

A ligetvédők azzal haragították magukra a Városliget Zrt. központjának biztonsági őrét, hogy „Például itt is állhatna egy fa” feliratot pingáltak a járdára.

A ligetvédők által kihívott rendőrök aztán a beszámolók szerint állítólag eltörték az egyik aktivista, egy nő vállát intézkedés közben. A BRFK később tagadta, hogy az aktivista csontsérülést vagy törést szenvedett volna.