hirdetés

A pénz szabadságot ér
2018-07-29 15:00

Könnyedén kifizette a 200 millió forintos óvadékot Gyárfás. Így a FINA alelnöke és ex tévés producer megszabadulhatott a kellemetlen nyomkövetőtől és szabadon utazhat a világban. Úgy tudjuk más kisebb súlyú életellenes esetekben nem engedélyezik az óvadékos szabadulást.

gyárfás tamásA milliárdos egykori baloldali médiavállalkozó ügyvédje, Bánáti János közölte, hogy már csütörtökön befizették az óvadék összegét, a nem csekély 200 millió forintot.

Így Gyárfás már lakhelyelhagyási tilalom alatt sem áll, miközben életellenes ügyben való részvétellel gyanúsítják, miszerint utasítást adott a milliárdos Fenyő János megölésére.

 

Gyárfásnak mindössze időről időre be kell jelentkeznie a rendőrségen. Ugyanakkor személyi mozgásában már semmilyen módon nincs korlátozva, akár külföldre is utazhat.

A kényszerintézkedést Fenyő János médiavállalkozó ellen az 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el.

Az ügyészség határozottan ellenezte azt, hogy a volt baloldali médiavállalkozó mindössze 200 millióért még a nyomkövetőt is levehesse, a Fővárosi Törvényszék azonban engedélyezte ezt, annak ellenére, hogy

Gyárfás Tamás a bíróság szerint is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízta Portik Tamást, ölesse meg Fenyő János médiavállalkozót.

Az elsőfokú bíróság döntését mindössze annyiban súlyosbították, hogy az óvadék összegét 100-ról 200 millióra emelték, ezt azonban a milliárdos Gyárfás könnyedén kifizette.