hirdetés

Már négy gyanúsítottja van a Cinóber gúnynéven ismert Domák Ferenc ellen 1996 december 18-án elkövetett gyilkosságnak. A napokban a Brazil becenevű Ferencsik Attilát hallgatta ki a rendőrség felbujtóként elkövetett emberölés gyanújával, akit cigicsempészés miatt vettek pár hónapja őrizetbe, miután szabadult több éves börtönbüntetéséből. A bérgyilkossági ügyben vannak szemtanúk is, akiket először meg akartak gyanúsítani a nyomozók. 

 cinober gyilkossag

 

Ferencsik az éjszakai életben jól ismert vezér , Portik társa volt az Energol nevű olajos cégben. Alias Brazilra is terhelő vallomást tett több tanú a Portik-ügyben, de szabadon járhatott kelhetett a szebb napokat látott maffiafőnök. A mostani Cinóber – gyilkosság ügyében így újabb elfogások is várhatóak.
A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Brazil a 90-es években Portik Tamás üzlettársa volt többek között az 1994-ben alapított, olajozással foglalkozó Energol Rt-ben. Sőt másban is. De azt kevesen tudjáék, hogy a fiúknak már ekkproban papírja volt arra, hogy megvehetik a szlovák állami olajcég egy részét a Slovnaftot. Azaz volt kapcsolatuk és pénzük is bőven.
Nos most azzal vádolják Brazilt, hogy Cinóber megölésére ő adta ki a parancsot. Nos ez szép és jó de ezt mondták a nyomozók hírtelen előkerült és az amnéziából felébredt tanui közül többen Portikra is.
Tény, hogy a nyomozóknak van egy olyan tanúja, aki látta a gyilkosságot. Ráadásul ez a személy jó barátja volt Cinóbernek a fejbe lőtt vállalkozónak. Éppen akkor találkozott össze ez a tanú a később agyonlőtt férfival, amikor a semmiből felbukkant Rohác, és kétszer fejbe lőtte a sértettet. Domák barátja azonban alaposan szemügyre tudta venni a szlovák férfit, így az újraindított nyomozásban azonosítani tudta a több leszámolásos gyilkossággal is összefüggésbe hozott Rohácot. Az ügy érdekessége, hogy ezt a személyt először megakarták gyanőúsítani a nyomozók és igen nehezen tudta csak elmagyaráni, hogy halló, láttam az elkövetőt !
Mint ismert, Cinóbert 1996. december 18-án gyilkolták meg Üllői úti lakása előtt. Korábban a kecskeméti maffiaperben 12 évre elítélt Conti Car főnök, Radnai László úgy vallott erről a bűncselekményről, hogy Portik nem egyedül, hanem cégtársaival, Drobilich Gáborral és Ferencsik Attilával közösen döntött Cinóber haláláról. Radnai arról is vallott, hogy 2001-ben Ferencsik személyesen mondta el egy társaságban, hogy az ő megbízásukból Rohác lőtte le az egykori lányfuttatót. A bűnbánó Radnai egyébként 2005-ben is tett egy részletes vallomást a 90-es évek nagy leszámolásairól,, hisz szabadulni és alkut akart kötni már akkor is, nos abban sok sok mindenre másképp emlékezett mint a mostani nagy pentito vallomása elött.
Ferencsik Attilát április közepén tartóztatták le, miután a gyanú szerint nemzetközi cigarettacsempészetbe keveredett. Mint ismeretes a Prisztás-gyilkosság miatt első fokon 11 évre ítélt Portik Tamást gyanúsítják azzal, hogy megbízást adott a szlovák Jozef Rohácnak anno Cinóber lelövésére.