hirdetés

Ismét demonstráltak a NAV Huszti úti épületénél a Magyar Szcieontológiai Egyház tagjai és szimpatizánsai. Közel 200 fő vett részt az immáron huszonkettedik demonstráción, ahol a NAV-nak átadtak egy petíciót, amelyben azt kérik a nyomozóhatóságtól, hogy az egy éve lefoglalt irataikat, eszközeiket kaphassák vissza, mert az alapvető alkotmányos joguk sérül azzal, hogy nem gyakorolhatják szabadon a vallásukat . Márpedig amiket lefoglaltak az mind szükséges ehhez. A NAV illetékesei úgy tudjuk kaptak egy könyvet is, amelynek a címe Az Út a Boldogsághoz és az egyház alapítója L.Ron Hubbard írta.

szcientológia huszti út 2Immáron a 22 – ik alkalommal demonstráltak a Szcieontológiai Egyház tagjai. Mint ismeretes a vallási szervezet székházát közel egy éve rohanta le a NAV és a rendőrség. Rengeteg eszközt, műszert és iratot vittek el, amelyek a mindennapi vallásgyakorláshoz szükséges. A lefoglalt anyagokból semmit nem kapott vissza az egyház.

A szónokok nem titkolták a gondolat és vallás szabadság sérült.

Alkotmányos jogunkat sértik, hisz a szabad vallásgyakorlásban akadályoznak minket. Sajnos semmiféle érdemi előrelépés nincs az ügyben. Gyanúsított sincs. Ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás. A petícióinkban arra kértük a NAV illetékeseit, hogy adják vissza a lefoglalt iratokat, eszközöket. Mi mindenben segítenénk a nyomozást , ráadásul minden szcientológus oda figyel az adózási fegyelemre. A NAV  most kap egy tisztelet példányt Az út a boldogsághoz könyvünkből.  Mi úgy véljük jelenleg a szükségesség és az arányosság elve sérül, aminek mi vagyunk a szenvedő alanyai. Együtt szeretnénk működni a nyomozókkal.  Állunk a NAV rendelkezésére. – mondta Vojtilla Timea, a szcientológiai közösség tagja.

Azon iratok szükségesek a vallás szabadsághoz amik itt vannak. Folyamatosan bombázzuk a hatóságokat lassan őrölnek a malmok. Jó hogy itt vagyunk, mert mindenki látja, hogy minket érdekel mi történik. Az egy történelmi tény, hogy minden új vallás átment azon, amin most mi. Anno idegenkedtek minden újtól és most is ez van, azonban mi sokkal jobb helyzetben vagyunk,  hisz minket nem vetettek az oroszlánok elé, úgy mint sok más új vallási vezetőt anno. Sokan nem ismernek minket, de fontos, hogy megismerjenek minket. –mondta Miklovecz Attila, a Magyar Szcientológiai Egyház szóvivője.

A demonstráció békésen folyt, a maroknyi rendőri csoport is csak tisztes távolságból figyelte a pár százfős csoportot, tudták eddig sem volt balhé a szcientológusokkal és ezután sem lesz.

S azt halkan jegyezzük meg,  hogy külön öröm a sajtószakmunkás számára, hogy láttuk ahogy a NAV átvette a petíciót a Szcientológiai Egyház képviselőjétől. Kijött egy tiszt , bekísérte az egyház petíció vivőjét Vojtilla Timeát a NAV székházba, ahol a panasszal teli petíció átvétele megtörtént.