hirdetés

Szegény Amerikából kitiltott adóhatósági elnök asszonyt már az  ág is húzza. Orbán Viktor ugyanis kijelentette, hogyha Vida Ildikó, a NAV elnöke nem pereli be André Goodfriendet, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivőjét, akkor leváltja őt az adóhatóság éléről. Nos ez mind szép és jó, de miként tud eleget tenni egy lehetetlen kérésnek a NAV vezetője. Olyat kérnek most tőle mintha egy teknősbékának mondanák, és erőltetnék szegénykére, hogy na ugorj, ugorj már.

Goodfriend ügyvivő s Vida

Orbán Viktort az MSZP-s Bárándy Gergely a parlamentben, az azonnali kérdések órájában kérdezte az amerikai beutazási tilalomról: „ki hazudik” az ügyben?

Itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át. – mondta válaszában Orbán Viktor miniszterelnök.

Az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót. Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben.  HA nem indít haladéktalanul per az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani – nyilatkozta Orbán.

 

A kormányfő azt is mondta, ha valakiről bebizonyosodik, hogy korrupciós bűncselekményben érintett, akkor azt az embert Magyarországon nem leváltják, hanem bezárják.

 

A tét tehát nagy,  ha ugyanis az amerikai ügyvivő bebizonyítja a NAV elnökéről, hogy bűnt követett el, és a bíróság nyílt eljárásban megállapítja, akkor az adóhivatal vezetője börtönbe megy.  Ha azonban a bíróság azt állapítja meg, hogy  az amerikai ügyvivő valótlanságot állított , annak is meglesznek a következményei. – mondta Orbán.

 

Nos ezzel a Fidesz be is lőtte saját magának a büntetőt, ha már sportosak akarunk lenni,  és stílusosan a focinál szeretnénk maradni. Az USA korrupciós stratégiája ugyanis eljutott oda, hogy a Fidesz nagykommunikációs tanácsnokai nem vették észre a fától az erdőt. Azaz nem jöttek rá mit akar az USA ügyvivője és a kinti hatóságok. Hát eljárást. A bizonyítékok ott vannak Amerikában, régóta, már csak az érintett kéne valahogy, s egy jelképes ezüst tálcán úgy tűnik ez is megfog hamarosan történni .   Ugyanis mi szegény párák a büszkeségtől nem látván pert akarunk, perbe akarjuk kényszeríteni Vida Ildikó NAV elnököt, egy olyan perbe amit lehetetlenség elindítani Magyarországon. Amerikában ugyan elindulhat. s le is csapott erre az amerikai  ügyvivő, hisz Twitterén két nemzetközi dokumentumot linkelt. Ezek egyike egy útmutató az országok közötti jogsegélykérelmekhez, a másik pedig egy olyan szöveg, amely a magyar és az amerikai fél közötti 2009-es kétoldalú jogsegély-megállapodásról szól. Goodfriend arra célozhatott, hogy ha a magyarok tisztán akarnak látni a kitiltási botrányban és meg akarják ismerni a korrupciós vádak bizonyítékait, akkor ezt az eljárást kell követniük.

 

Nos erre gyorsan reagált most a legfőbb ügyészség is.

 

Polt Péter legfőbb ügyész már október végén jogsegély kérelemmel fordult a magyarok ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom miatt az amerikai igazságügyi miniszterhez egy 2008-as egyezmény alapján  – mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

Fazekas Géza emlékeztetett: Polt Péter – mivel nem folyamatban lévő büntetőügyről van szó – azt kérte az Egyesült Államoktól, hogy jogsegély formájában szolgáltasson adatokat Magyarországnak. Erről a legfőbb ügyész levélben is tájékoztatta André Goodfriendet – tette hozzá.

Ugyanakkor az Egyesült Államok már akkor jelezte, hogy nem hivatalos jogsegélykérelemmel fordult hozzájuk a magyar fél. Így viszont – a jogi szabályozás miatt – nem adhatnak teljes körű tájékoztatást.

 

S itt jön a képbe a MOL vezér Hernádi Zsolt fura és igen kínos ügye. Szegény Hernádi nem mer sehova sem már utazni, hisz ismerősét Ivo Sanader volt horvát államfőt simán lecsukták, keményen, kegyetlenül 10 évre, épp a MOL korrupció gyanús ügyletei miatt. természetesen a Legfőbb Ügyészség abban az ügyben is bebizonyította mire képes. Visszaüzentek a horvátoknak, hogy itt kérem nincs semmilyen MOL korrupciós ügy. Sőt még egy látszat büntetőpert is indítottak Hernádi ellen, ahol természetesen semmi bűncselekményre utaló tény,adat nem volt. Mert ugye az Uniós jogalapján így nem nagyon lehetne elítélni Horvátországban a MOL vezérét, akit pedig elfognak ítélni. Ha akarja Orbán, ha nem. Nos mindezek tudatában akkor szegény Vida mire számíthatna a tenger másik oldalán Amerikában ? Kegyelemre? Súlyos ítéletre ?Vagy épp egy jó vádalkut köthetne. Hisz ez a NAV ügy csak odaát tisztázható.

Bárándy Gergely elmondta, hogy az Orbán Viktor által emlegetett pert egyébként nem lehet Magyarországon megindítani. Az egyetlen megoldás szerinte az, hogy a NAV elnöke vízumkérelmet nyújt be az Egyesült Államok nagykövetségénél.

De mint tudjuk ezt akarta Vida Ildikó de aztán gyorsan meg is gondolta magát és nem tette meg, hogy beutazási kérelmet adjon be a nagykövetségre. Hisz amikor Futó Barnabás ügyvéddel épp portyáztak az amerikai ügyvivőre a Hír TV stábjával az elmondta mit kell tenni. Nos a NAV elnöke csak azért nem kér vízumot, mert ott leírnák neki feketén fehéren mely bűncselekménybe keveredett bele.