hirdetés

Az évszázad legnagyobb rendőrségi hibájának áldozata, a móri mészárlás miatt életfogytig tartó büntetésre ítélt Kasier Ede még mindig pereskedik az állammal. 25 milliót kér, amiért koholt vádak és hamis bizonyítékok alapján ítélték el. Kaisert tíz éve mondták ki bűnösnek az NNI nyomozói által összeszedett bizonyítékok miatt a móri vérengzésben. Az üggyel sokat foglalkozó tévéseket, akiknek Kaiser elsőként nyilatkozott és a vádlott ártatlanságát hangoztatták, s ezt be is bizonyították, még anno elhallgattatták a hatalom erős emberi. A móri fiaskó miatt egy rendőrt sem vontak felelősségre, de még csak ejnye-bejnyét sem kaptak az érintettek.

Kaiser Ede ítélethírdetés móri bankrablás

Mint ismeretes, akkoriban az MTV legnézettebb műsorának vezetője a Kékfény főszerkesztője már hangoztatta és hangsúlyozta, hogy Kaiserék nem lehetnek az elkövetők. Ezt bizonyítandó, a tévéstáb bement Kaiserhez, amiben egy olyan férfi segített, akit az NNI bűnözőnek kiáltott ki, de jogerősen sosem volt elítélve. Priusza sem volt. Ráadásul az NNI vezetői tudtak a legelső Kaiser-interjú elkészítéséről, de ezt le akarták tiltani. Az MTV bűnügyi műsorának a főszerkesztője ennek nem tett eleget, s cserébe a köztévé vezetése, főként a programigazgató közbenjárására és feltehetőleg valamiféle nyomás miatt azonnal elbocsátották az RTL Klubtól igazolt tévést. Tette mindezt az MTV annak ellenére, hogy a legnézettebb műsora volt a Kékfény. Tette mindezt úgy a köztévé akkori vezetése, hogy a szerkesztőség pert sosem vesztett 5 éves működése során. Nos, a főszerkesztőnek lett igaza, hisz Kaiser elítélése után pár évvel előkerültek az igazi móri gyilkosok.

Az NNI akkori vezetői és a nyomozást felügyelők semmiféle ejnye-bejnyét nem kaptak, pedig valamiféle felelősség terhelte őket a fiaskó végett. Egyedül az ügyben döntő bíró volt annyira felelős ember, hogy felállt. Varga Zoltán bíró tette ezt annak ellenére, hogy nem ő szedte össze a bizonyítékokat, nem ő nyomozott, ő csak hozott anyagból ítélkezett.

Kaisert és társát 10 éve ítélték el a móri bankrablás miatt. Kaiser Ede 2005-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott, de – miután előkerültek az igazi gyilkosok – a perújítás után felmentették. Kaiser Ede most más bűncselekmények miatt ül börtönben. A később alkotmányellenesnek nyilvánított „három csapás” törvény miatt nem helyezhetik szabadlábra.

A Magyar Idők értesülése szerint ügyvédjével 25 millió forintra perlik a magyar államot, amiért szerintük sérült az emberi méltósága, amikor évekig „a móri mészáros”-ként bántak vele a börtönben.