hirdetés

Az ORÖ egykori elnökének, Orbán Viktor miniszteri biztosának a fia bizony komoly bajban van. Farkas Flórián zenész fia ugyanis hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év tíz hónap börtönbüntetést kapott a Szolnoki Törvényszéktől, de a roma főpolitikus fia pechére mindezt felfüggesztett büntetése alatt követte el, így az ott kapott 7 hónap ehhez még hozzájön. Úgy tűnik, a fő roma politikus fiáért nem sokat tett senki, hisz börtönben van.

farkas flóri fia

A Szolnoki Törvényszék a Magyar Nemzetnek megerősítette: F. F.-et büntetése mellett 3 évre eltiltották a közügyektől, s egyúttal elrendelték a vele szemben korábban garázdaság vétsége miatt kiszabott hét hónap – két évre felfüggesztett – fogházbüntetés végrehajtását is.

Farkas Flórián fia rendőrökkel keveredett összetűzésbe. A miniszterelnöki biztos fia már börtönbüntetését tölti, azaz a papa nem tudott vagy nem akart neki segíteni, úgy tűnik.

Mint közismert a papa, Farkas Flórián ellen is indult korábban büntetőeljárás, sajtóhírek szerint pedig vádat is emeltek ellene, ám köztársasági elnöki kegyelmet kapott a cigány politikus. A bűnügy dokumentumait harminc évre titkosították. Azonban a Központi Nyomozó Főügyészség most hivatali visszaélés miatt folytat nyomozást az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ), azaz annál a szervezetnél, amit épp Farkas vezetett a gyanús időszakban. Bár egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás, nem véletlenül kizárólag a KNYF vizsgálódik, amely legfőképp hivatalos személyek, netán politikusok ügyében nyomoz. Az eljárás egy januári sajtótájékoztatón lejátszott hangfelvétel miatt indult, amely alapján a miniszterelnöki biztos legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” havi 350 ezer forintos fizetéssel. Farkas cserébe azt várta, hogy a képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.

(Fotó: Facebook, forrás: Esti Újság–Magyar Nemzet)