hirdetés

Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia és szellemi örökségét ápoló tudásközpont igazgatója szerint csak a konzervatív értelmiségi mentalitás hozadéka, hogy az ember kuruc.infós tartalmat, rasszista vicceket, fenékrázós videót, szexista és homofób kommenteket oszt meg.

 antallpeter

Cigányozós, homofób és szexista posztokat osztott meg Facebook-oldalán Antall Péter, a néhai Antall József miniszterelnök fia, aki az édesapjáról elnevezett tudásközpont igazgatója is – adta hírül az Átlátszó. A Corvinus Egyetemmel együttműködő tudásközpont ápolja Antall József szellemi örökségét, ami biztos, hogy egészen távol esik az Antall Péter által továbbvitt szellemi örökségtől, legalábbis ha a leszármazott Facebook-posztjait vizsgáljuk.

A megosztások között szerepel rasszista vicc tevével szexelő arabokról, és rendszeresen visszatérnek a romákra és hajléktalanokra tett megjegyzések. 2014 februárjában annak a nézetének adott hangot Antall miniszterelnök fia , hogy a romák szerinte nem tudnak és nem is akarnak 21. századi módon élni, és erre összeurópai választ kell adni. Antallt 2011 nyarán az döbbentette meg, hogy a Kálvin tértől a Moszkva térig minden tele van „romániai cigány koldussal”.

Antall fia viccelődött az iráni katonanőkkel is, akik bevetés közben orra esnek a csadorjukban, és homofób tréfálkozás kíséretében osztott meg egy meleg ügynökről, illetve egy semleges neműeknek nyitott öltözőről szóló külföldi hírt.

Ebből a lajstromból már csak a szexizmus hiányzik, és az antalli örökség gondozójának ezért sem kell a szomszédba mennie. Egy twerkelős (fenékrázós) videót megosztva kijelentette, hogy nemzeti kinccsé kellene őket és testtájaikat nyilvánítani, de szépségtippekkel is szolgált, rövid hajat szerinte csak a nagyon szép arcú nők engedhetnek maguknak.

Antall Péter az ügyben nem magyarázkodott, annyit mondott csak, hogy a konzervatív és a liberális értelmiség érzékenysége máshol van. A migránshelyzettel kapcsolatban azt mondta, veszélyben látja az európai civilizációt, emellett tartja, hogy a hajléktalanok ne pisiljenek az utcára, a koldusok pedig ne mutogassanak leszedált vagy sérült gyerekeiket a turistáknak. Ja, és vannak meleg barátai.