hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a több milliárd forintot önkormnyzati ingatlanokra ki csaló XVIII.kerületi szélhámos H.Péter, olyan afrikai diplomata útlevelekkel a zsebében bujkált, amely miatt az MSZP-s Simon Gábor politikust megvádolták s amellyel a hatóságok elöli bankszámlákat lehetett nyitni. Vajon mi a közös szál a baloldali politikát érintő kamu diplomata útlevél botrányban és a milliárdos lehúzásban, amelyben önkormányzati lakások voltak az átverés tárgyai ?

 

Főként fővárosi önkormányzati lakások, ingatlanok megvásárlásának céljából vert át több száz befektetőt a XVIII.kerületi szélhámos H.Péter éveken át. Az átvert és hiszékeny befektetők futhatnak a pénzük után. S adódik a kérdés, vajon milyen poltikai érdekkörök segíthették ezt a csalót és miképp tudottiévekig bujkálni? Most megtudhatják.

Az Esti Újság úgy tudja H.Péter érdekes módon több afrikai diplomata útlevéllel a zsebében bujkált vígan évekig, amíg le nem bukott. A milliárdokat bezsebelő csaló ráadásul pont olyan kamu diplomata iratokkal rendelkezett, amely több baloldali politikusnál és vállalkozónál is landolt. Egyikük volt az MSZP nagyágyúja Simon Gábor is, aki ezen külföldi okmányokkal nyitott több bankszámlát, amelyre súlyos százmilliókat tett félre és bukott le. Természetesen ezen diplomat útlevelek azért is voltak fontosak, mert nem az eredeti név szerepelt benne. Így az adóhatóságokat is és mást is meg lehetett ezekkel téveszteni vagy épp el lehetett titkolni a vagyont.

Érdekes, hogy egyetlen közszereplő, Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese ellen indult büntetőeljárás a hamis diplomata-útlevelek és adóigazolások miatt. Holott rengeteg lett eladva politikusoknak és vállalkozóknak egyaránt. Most pedig ugye egy szélhámosról derült ki, hogy szintén ilyen papírokkal tudott vígan éldegélni.

Mint ismeretes a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálta a Welsz Tamás dokumentumhagyatékának átvilágítását, és nem nyomoznak tovább. Pedig lehet jó lenne, mert van pár még itt az éterben és élnek vissza ezen iratokkal sokan.

Mint ismeretes mindössze egy esetben, Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese ügyében merült fel, hogy közszereplő az érintett.

Most pedig úgy tűnik egy szélhámos is ilyen úti okmányokkal rendelkezik és nagy valószínűséggel onnan származnak ezen kamu diplomata apírok, ahonnan az MSZP-s politikusé.

Nyílt titok volt, hogy a politikai kalandornak és nagy adóoptimalizálónak tartott Welsz Tamás – aki 2014-ben a hivatalos információk szerint öngyilkosságot követett el egy rendőrautó hátsó ülésén – jó pénzért a politikai „felvilág” és az alvilág számos jól fizető szereplőjének állt a rendelkezésére.

Simon Gábort 2014-ben vádolták meg különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, miután adózatlan pénzeket találtak hozzá köthető ausztriai bankszámlákon. Welszet Tamást gyanúsítottként hallgatták ki, miután a nyomozók birtokába jutott egy hamisított bissau-guineai útlevél Derdák Gábor névre kitöltve a politikus adatai¬val (a Derdák Simon édesanyjának vezetékneve). Welsz a halála napján teherautónyi iratot adott át a nyomozóknak, majd az őt szállító rendőrautóban állítólag halálos mérget vett be – emlékeztet a lap.

Nos ez az érdekes diplomata útleveles sztori köti össze a XVIII.kerületi csalót a politikával. No meg az, hogy olyan hivatalos önkormányzati papírokat mutogatott befektetőinek, amelyek bizony első ránézésre rémisztően valódinak tünnek. A kérdés, hogy a milliárdokat bezsebelő szélhámos osztott-e vissza a politikai elitnek vagy sem ? A papírok eredetiek-e vagy sem ? A rendőrség még ezeket vizsgálja.

A BRFK Gazdaságvédelmi és Korrupció ellenes részlege nyomoz az ügyben gőzerővel. Az azonban érthetetlen, hogy ez az egyszerű kis szélhámos miképp tudott büntetlenül évekig ténykedni, ha nem volt felső szintű politikai kapcsolata vagy péptámogatója ? Ráadásul vajon miképp lehet szabad egy ilyen kaliberű széltoló, hisz évekig bújkált, ráadásul tudják annak a Wells Tamásnak a kamu diplomata útleveleinek a segítségével, aki több politikusnak is szerzett ilyen okmányt, és , mosott tisztára fekete milliárdokat, és aki fura mód a rendőrautóban lett öngyilkos.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a több milliárd forintot bezsebelő szélhámos H.Péter, több önkormányzattól például a Budavári Önkormányzattól is kapott hitelesnek tűnő papírokkal vette rá a befektetőit, hogy pénzt adjanak neki. Az üzlet zseniálisnak tűnt, hisz H.Péter a fővárosi önkormányzati ingatlanokat fél áron kapta volna meg, így az átvert befektetők jó üzletnek vélték a lehetőséget. Sőt nyugodtak is voltak,hisz úgy voltak vele maximum lesz egy lakásuk a Várban, vagy épp az V.kerületben. Így volt olyan átvert magánszemély, aki 200 milliót adott át H.Péternek, de akadt, aki csak pármillió forintot. Azonban az egész csak egy nagy kamu volt.

Természetesen a beigért ingatlanok nem lettek megvéve, sőt értékesítve sem , a sok milliárd forint pedig eltűnt H.Péter ügyeskedésének köszönhetően és azóta sem tudni hova tünhetett ez a sok sok milliárd. Pedig valahol ott van, hisz a pénz nem válik köddé, ugye ?

A biznisz 2010 és 2014 között hasított. De lassan kiderült , hogy ez az egész csak egy nagy átverés show. A bili pedig borult.
Úgy tudjuk a férfi rengeteg ügyfelet húzott le pénzzel és vert át. Az ügyben H.Péteren kivül még két gyanúsított van. A szélhámos H.Péter volt is előzetesbe de nem sokáig és már otthon élvezi a háziőrzet adta szabadságot,ami több mint felháborító, hisz a károsultak száma jóval több lehet, mint amennyit idáig a rendőrség felderített. Ráadásul az eset súlya is komoly, s tartani lehet H.Péter szökésétől is, hisz évekig bújkált is kamu diplomata útlvelekkel, amelyek attól a Wells Tamástól származtak, aki afrikai útiokmányokkal is bizniszelt és adott el ilyen útleveleket politikusoknak is, és emellett segédkezett sok üzletembernek súlyos milliárdok kimenekítésében.

Érdekes, hogy H.Pétert eddig ezen hamis diplomataútlevelek miatt még nem gyanúsították meg.

Az is nagy kérdés, hogy vajon H.Péter miképp tudott ennyi milliárdot kicsalni az ügyfelektől, ha nem volt komoly hátszele ? Az is adódik, hogy miképp kaphatott vagy szerezhetett H.Péter olyan Önkormányzati papírokat eladó ingatlanokról, amelyek vagy eredetiek vagy rémisztően hasonlítanak a valódi iratokhoz, ha nem volt valamiféle felsőbb patentja ?

Úgy tudjuk a rendőrség további sértettek jelentkezését várja, hisz ez a pár milliárd és az eddigi befektetők száma jóval több a jelenleg ismert névsornál. Így , aki a képen látható H.Péterrel üzletelt és át lett verve jelentkezzen a rendőrségen nyugodtan.

(Csákány Tibor)