hirdetés

A legsúlyos büntetést kapta a sólyi gyermekgyilkossággal vádolt ma már 18 éves kamasz fiú. A nem jogerős ítélet szerint a fiatal fiú tizenöt évig marad dutyiban, azaz a kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta. Az ügy érdekessége, hogy a zár tárgyaláson a vádlott videó kapcsolaton keresztül lehetett jelen.

Nem jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítélte a Veszprémi Törvényszék a 2018-as sólyi gyermekgyilkosság kamasz elkövetőjét.

A zárt tárgyalást követő bírói indoklás szerint az elkövető, mivel maga is fiatalkorú volt a 2018 májusi gyilkosság idején, legfeljebb tizenöt év szabadságvesztéssel büntethető, és a bíróság a súlyosbító körülményeket figyelembe véve a maximális mértéket szabta ki. Mellékbüntetésként a vádlottat tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a tárgyalást a börtönből távmeghallgatással élőben követő vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik majd.

A bíróság döntött arról is, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye miatt fenntartják az elkövető letartóztatását.

Mint ismeretes a nyolcéves sólyi kislány eltűnését 2018 májusában édesapja jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét másnap hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított, akkor 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását. A fiú ugyan megbánta a tettét, a bíróság ezt nem tudta enyhítő körülmények tekinteni. A vádlott fiú az eljárás során többször akart öngyilkos lenne, de a BV őrök időben észrevették és megmentették az életét. Az IMEI-ben ezért többször járt de az igazságügyi orvosszakértő szerint a fiú tudatában volt annak, hogy mit tesz, ezért büntethető.