hirdetés

Egyelőre nem dolgozhat az a rendőr, aki simán lelőtte támadóját. Mint ismeretes egy férfi intézkedés közben a Pest megyei Örkényben, rátámadt egy egyenruhásra,  az illetőt a körzeti megbízott lelőtte. A férfi a helyszínen meghalt.

helyszínelés

Egyelőre pontosan nem tudni, hogy mivel támadt a rendőrre a lelőtt középkorú férfi és mi is történt pontosan. Az biztos, hogy a körzeti megbízott intézkedni próbált a később lelőtt személlyel szemben.

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa a felfegyverkezett férfi támadását szolgálati fegyverével hárította el, melynek következtében a 37 éves férfi – az orvosi ellátás ellenére – a helyszínen életét vesztette – írta a honapján a rendőrég.

A késő este történt eset részleteiről több információ azonban nem szerepel a police.hu-n. Mondjuk nem is szoktak bőbeszédűek lenni. Annyit bizonyos, hogy azt még  leírták, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a kényszerítő eszköz használatának körülményeit. Nos ezek szerint bilincselés is volt Örkényben. Az ügyben a további eljárását a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le, mert egy rendőr a fegyverét használta és egy ember  meg is halt. Az ügyészek ilyenkor azt veszik főként górcső alá, hogy a fegyverhasználat indokolt volt-e. A másik lépésben pedig azt, hogy fenn állt-e a vészhelyzet és a rendőr az adott szituációban hova célzott, adott-e le figyelmezető lövéseket.

Amíg tart az ügyészségi vizsgálat a rendőr nem dolgozhat. Ez a bevett gyakorlat ilyenkor.