hirdetés

Újabb tragikomikus fordulat a botrányaiból újabb botrányokba rohanó szervezetnél. Feloszlatná az Országos Roma Önkormányzatot a szervezet elnöke. Hegedüs István, aki a február 15-i közgyűlésen fogja előterjeszteni a javaslatát és akit amíg kórházban volt, gyorsan ellenlábasai leváltottak tisztségéből.

ORÖ-nol

Az Országos Roma Önkormányzat feloszlatását fogja kezdeményezni a szervezet elnöke, Hegedüs István a következő közgyűlésen. A feloszlatáshoz a képviselők minősített többségének támogatására lenne szükség. Az ORÖ rendes közgyűlését a költségvetés miatt február 15-ig mindenképpen összehívja – mondta az elnök.

Mint ismeretes, az ORÖ ténykedése és uniós pénzek fura elköltése miatt szinte már mindenki vizsgálódik. Az illetékes minisztériumok, a NAV, a rendőrség és az Unió is. A botrányok pedig már szinte mindennaposak a szebb napokat is látott szervezetnél. Sajnos úgy tűnik, az uniós milliárdok nem oda kerültek, ahol a legnagyobb szükség lett volna rá, azaz a szegény és rossz körülmények közt, hátrányosan élő romákhoz.

Mint ismeretes, Hegedüst január közepén szállították kórházba infarktus gyanújával. Ezalatt az ORÖ rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahol a jelenlévők gyorsan leváltották az elnököt. A fővárosi kormányhivatal korábbi tájékoztatása szerint azonban, amíg a bíróság nem szünteti meg tisztségét, Hegedüs István látja el az ORÖ elnöki feladatait.