hirdetés

Alighogy elkezdődött a kampány, már le is adta Gyömrő független polgármesterjelöltje az időközi választáson való szerepléshez szükséges ajánlásokat. Horváth István alig két nap alatt szedte össze a szükségesnél jóval több aláírást. Így a választás mindenképp izgalmas lesz a Pest megyei településen, ahol a 12 után Gyenes Levente lemondása miatt írták ki augusztus 28-ra a választásokat.

horváth istván gyömrő

Gyömrőn javában zajlik a polgármester-választási kampány. Az időközi választások augusztus 28-án lesznek  a Pest megyei településen, ahol az a legfőbb kérdés, hogy a 12 éve regnáló és lemondott vezér lesz újra a város első embere, vagy Horváth István független jelölt.

A független polgármesterjelölt mindenesetre mindent megtesz a siker érdekében. Ma már le is adta a szükséges aláírásokat a helyi Választási Irodánál ahhoz, hogy indulhasson.

Alig két nap alatt gyűjtöttük össze az aláírásokat az aktivista kollégáimmal Gyömrőn. Ezt be is adtam, természetesen jóval több ajánlást gyűjtöttünk a szükségesnél. A helyiekkel sokat beszéltünk, de nagy sajnálatomra nem mindenkivel tudtam személyesen beszélgetni a város jövőjéről és az elképzeléseinkről, amit pótolni fogok – mondta Horváth István, polgármester jelölt az Esti Újságnak.

Mint ismeretes, Gyömrőn azután írták ki az időközi polgármester-választást, miután Gyenes Levente lemondott posztjáról. Bár az is tény, hogy ezt követően be is jelentette az expolgármester, hogy újra indul az időközi választásokon. Mindez pedig mindenképp egy politikai történelmi kuriózum és lépés, hisz ilyenre Magyarországon sosem volt még példa. A méltatlanná vált és lemondott polgármesterek ugyanis az időközi megmérettetéseken sosem indultak el.

A helyi választási iroda megkezdte az adatok ellenőrzését, és úgy tűnik, Horváth István lesz az időközi választás első hivatalos polgármesterjelöltje.

(Fotó: Horváth István/Facebook)