hirdetés

 

Börtönben maradnak a lázadó és éhségsztrájkoló menekültek. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy hosszabbítsa meg az előzetes letartóztatását annak a tíz fogvatartottnak, akik október 23-án követtek el bűncselekményt Nagyfán.

börtön

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a hét iraki, két szír és egy szerb állampolgárságú gyanúsított vonatkozásában további 3 hónappal kerüljön meghosszabbításra előzetes letartóztatásuk a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint egyes gyanúsítottak vonatkozásában a bűnismétlés veszélye okán.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak közül nyolcan a Nagyfai Idegenrendészeti Őrzött Szállás egyik körletének zárkáját torlaszolták el éhségsztrájkot hirdetve úgy, hogy a zárkában levő fém, lecsavarozott emeletes ágyat felfeszítették, kettétörték és azzal az ajtót kitámasztották. Cselekményükkel csak aznap este 10 óra körüli időben hagytak fel. A körlet többi őrizetese körében is elégedetlenség kezdődött a gyanúsítottak cselekménye folytán, amelynek során további két gyanúsított törte ki székkel, illetőleg kézzel a zárkák ablakait. Az eljárás során mind ez idáig ismeretlenül maradt őrizetesek további szektorok fűtésrendszereit, ajtajait és ablakait rongálták meg, amelynek következtében többek között a körletet áramtalanítani is kellett.

A gyanúsítottak vonatkozásában a fogolyzendülés bűntettének minősített esete miatt folytat nyomozás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott felügyelete mellett.