hirdetés

Ismét nagyot bakiztak az M1 hírműsorában. Ezúttal a Mars ment el mellettünk a köztévések szerint 76 kilométerrel. Már-már érezték is a vörös bolygó fuvallatát a Kunigunda utcában. Van baj bőven a közmédiánál. 

híradó baki

Az M1 híradójában arról volt szó, hogy szabad szemmel is látható lesz a Mars, miután tizenegy éve nem tapasztalt közelségbe kerül a Földhöz. Az elhangzottak szerint „76 kilométerre halad el mellettünk” – ezen még a bemondó is meglepődött, és erősen ráncolja a homlokát is. Bár simán beolvasta ezt a badarságot. Nem gondolkodott, de ezt most nem is nagyon szabad, úgy tűnik, a közmédiánál.

Eredetileg a Mars Május 30-án 76 millió kilométerre volt a Földtől.

Nemrég  Meszes Boglárka, az M1 bemondónője a „népszopások” után újra bakizott a közmédiában, az osztrák elnökválasztással kapcsolatos híradásnál minősítette,  a „szoros” küzdelmet  simán „szaros küzdelemnek” nevezte. A baki a hétfő esti Világhíradóban történt, rögtön az első szót elrontotta. Kemény világ a tévézés, hisz egy ilyen kezdéssel bármit is tehetsz, már mindent el fogsz rontani, ha akarod, ha nem.

A Világhíradóban több baki is volt, a szíriai riport beharangozásakor a Vietnamról szóló anyag headline-ja került ki a képernyőre  a Vietnam – Feloldott embargó mondattal. A vietnami fegyverembargóról szóló anyaghoz pedig csak annyit írtak, hogy  Helyszín – Headline.

Tény kérdése, minél kevesebbet ír valaki, annál kevesebbet lehet hibázni.