hirdetés

Elhunyt 214 beteg az elmúlt 24 órában, 26 ezer fölé ugrott a koronavírus miatt meghaltak száma. Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy az 1 millió főre vetített halálozásokat nézve Magyarország már Csehországnál is rosszabbul teljesít. Csak egy miniállam, a 33 ezer lakosú Gibraltár produkált rosszabb adatot eddig, mint Magyarország.

 

Nos lehet különféle dícshimunszokat zengeni, hogy milyen faszán védekeztünk és, hogy senkit nem hagytunk az út szélén a járvány idején de valami nem stimmel. A tények alapján megbuktunk. A tények alapján pocsék volt a döntéshozók intézkedése.

Ha ezt a kis államot kivesszük a listából – ahogyan a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a Portfolio.hu is kivette az összehasonlításból a nagyon alacsony népességű területeket –, akkor Magyarország teljesít a legrosszabbul ebben, nálunk a leghalálosabb a járvány népességarányosan.

Csehországban az elmúlt nap 25 beteg halt meg, ami csaknem az egytizede a magyar adatnak. Ezzel kerültünk a csehek elé a szomorú
listán.

Az egymillió lakosra vetített halálozás a világon, a legrosszabbul teljesítő államok aranyérmese Gibraltár: 2791 esettel, míg Magyarország ezüstérmes a 2697 fővel.

Sajnos ez nem jó hír. Örömmel lemondtunk volna a dobogós helyezésről.

(vámosi)