hirdetés

Az Ákos-botrány tovább gyűrűzik. A Fidesz kormány ugyanis felszólította, sőt utasította az összes szervét, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal, amiért a német cég Ákossal is szerződést bontott, mert a művész a nőkre sokak szerint sértő megjegyzést tett. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a Telekom lépése ellentétes a magyar alkotmány szellemével. Bár az sem túl egészséges, hogy egy esetleges polgárjogi vitába, ami egy cég és egy művész között alakult ki, így  beleszóljon egy kormányhatalom. Az már most biztos, hogy a kormány rengeteg pénzt fog fizetni kártérítés és egyéb jogcímen a Telekomnak ezen hősködése miatt, hisz egy esetleges perben ez a szóvivői mondás nagyon kevés lesz.

ákos-szerelmeszene.hu

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A Magyar Telekom mint ismeretes, szerdán közölte, felbontja szponzori szerződését Kovács Ákossal, mert az énekes-dalszerző egy interjúban azt mondta, hogy a nőknek az a dolguk, hogy valakihez tartozzanak és valakinek gyereket szüljenek. Mindezen lépését a német kommunikációs cégnek már tegnap maga Lázár János is erősen nehezményezte.

A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes – közölte a szóvivő.

Úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit a véleménye és a nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen.

Nos, nem biztos, hogy szerencsés egy ilyen kormányutasítást kiadni a Telekommal szemben, mert felveti annak a lehetőségét, hogy a hatalom beleszól a vállalkozói szférába. Ráadásul egy csomó szerződés még érvényes, és attól elállni a Telekomnak feltehetőleg nagyon jó üzlet, hisz a kormány így majd fizethet majd, mint a katonatiszt, és azt az állampolgárok adóforintjaiból fogják megtenni. Ha pedig perre mennek, mondjuk ki őszintén, a kormány simán bukni fogja, úgy tűnik, hisz a Telekommal kötött szerződések rendkívüli felmondási pontjai között az biztos nem szerepel, hogyha egy szponzor nem támogatja esetleg tovább a kormány üdvöskéjét, imádott  zenészét, akkor a kormányszektor azonnal elállhat a szerződésektől. Mondjuk ezen már-már kabaré kinézetű esemény bizony Ákosnak okozza a legtöbb kárt.