hirdetés

Szó szerint dől a lé a parlament alelnökéhez. Pontosabban a Fidesz frakcióvezető-helyettesének, Lezsák Sándornak a népfőiskolájához. Ezen persze semmi csodálkozni való nincsen, hisz a jó bajtársait mindenki megsegíti, a jó katona, a jó tűzoltó, és talán így van ezzel a Fidesz-kormány is. A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány 120, illetve 38 millió forinttal támogatja még idén a Lezsák Sándor nevével fémjelzett Lakitelek Népfőiskolát.

lezsák-orbán-mti

Nem kell már aggódnia az MDF-ből anno a Fideszbe igazolt Lezsák Sándornak a népfősulijának a jövője miatt. Megsegítette a kormány őket, gazdagon és nem kevés pénzzel.

A frissen nyilvánosságra került kormánydöntés alapján a Lakitelek Népfőiskola 2015. évi működéséhez 120 millió forint többletforrást biztosítanak a költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetéből. A nemzetgazdasági miniszter ezenfelül feladatul kapta, hogy ugyanebben a fejezetben gondoskodjon további 38 millió forint biztosításáról, amit a Lakitelek Népfőiskola épületeinek felújításához használnának fel még az idén.

A kormánydöntés szerint mindent meg kell tenni, hogy az átutaláshoz szükséges támogatási szerződést mielőbb aláírhassák, a beruházáshoz szükséges közbeszerzést pedig 2015-ben, mielőbb kiírhassák.

Anno szeptember 27-én a Lezsák Sándor lakiteleki házának kertjében felállított sátorban alakult meg a  lakitelki találkozó után a Magyar Demokrata Fórum. A Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította.

Lezsák Sándor jelenleg az Országgyűlés alelnöke, egyben a Fidesz frakcióvezető-helyettese.