hirdetés

Budapesti Corvinus Egyetem kertészettudományi, élelmiszertudományi, tájépítészeti karának otthont adó Villányi úti ingatlanokat eladná a kormány, az ebből befolyt összeget pedig Budai Vár rekonstrukciójára fordítják. Az egyetem erről nem kapott hivatalos értesítést, csak háttér információik vannak, azonban más egyetemi karral ellentétben ezek az épületek az utóbbi időben nem kaptak önkormányzati támogatásokat.

Corvinus Budai Campus

A VS információi szerint a kertészettudományi kar Gödöllőre kerül, a Szent István Egyetemre, a tájépítészeti kar kettéválik: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és/vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fogadja be, az élelmiszer-tudományi kar pedig Hódmezővásárhelyre, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára és/vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre kerül.

A költözést követően a Villányi úti ingatlanokat és a hozzájuk tartozó 7,3 hektáros területet az állam értékesíti, a telken különben egy 125 éve létező arborétum van, az ország egyik leggazdagabb növénygyűjteményével és ősfákkal. Meg nem erősített információk szerint az ezért kapott pénzt a kormány a Budai Vár rekonstrukciójára fordítja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést, „Fokozatváltás a felsőoktatásban” címmel kezdenek hozzá a felsőoktatás átalakításához, programjukat először az érintett intézményekkel egyeztetik.

Közben hallgatói-dolgozói fórumot hívott össze a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának vezetése, ahol az egyetem vezetésén kívül több száz hallgató is megjelent. A meghívott felsőoktatási államtitkár, Palkovics László nem vett részt a fórumon, arra hivatkozva, hogy csak 2-3 hét múlva lesz megvitatható állapotban a tervezet.