hirdetés

A rendőrség nem tartja indokoltnak a Fidesz pártigazgatójának és egyben a Fradi elnökének, Kubatov Gábornak a tanúkénti meghallgatását a hírhedt kopasz választási irodás botrányban. Úgy vélik, Kubatov kihallgatásától nem várható érdemi információ. Az Esti Újság közben úgy értesült, az NVI-nél is ténykedő secusok közül páran megjelentek a ligetben is. természetesen biztonságiként és nem ligetvédőként.

NVI-Fradi kopaszok

Nem hallgatja meg Kubatov Gábor fideszes pártigazgatót a rendőrség még az NVI-nél történt kopaszüggyel kapcsolatban. Mindez pedig nem meglepő. A rendőrségnek Nyakó István MSZP-s politikus, az akkori kopaszok ténykedésének a kárvallottja ajánlotta, hogy kérdezzék meg esetleg Kubatov Gábort, aki azt nyilatkozta a kopaszokról, hogy akik az irodánál megjelentek, a Fradi Security alvállalkozói voltak, „dolgoznak még ezer helyen”.

A rendőrség azonban úgy látja, erre nincs szükség.

Az eddig lefolytatott nyomozás adatai alapján az eseményben szerepet játszó személyek kiléte ismert, Kubatov Gábor tanúkihallgatásától nem várható semmilyen az ügy érdemét érintő releváns adat vagy információ beszerzése, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint az indítvány elutasításáról határoztam – írta a nyomozóhatóság Nyakónak.

Már ez is valami, mert néha előfordul az is az igazságszolgáltatásban, hogy nem mindig értesítik az indítványozót az esetleges elutasításról.

Az Esti Újság úgy értésült, hogy a mostani ligetcsatában időközben feltűnt az egyik kopasz, aki az NVI-nél is ténykedett. Az izmos fiatalember természetesen nem a ligetvédők oldalán demonstrált vállvetve a secusokkal szemben. Mindez nem is meglepő, hisz a ligetben folyó bontásokat az a cég nyerte el, amely több NBI-es meccset is szokott biztosítani, egyéb más rendezvények, koncertek mellett.

Mint ismeretes, a Nemzeti Választási Irodánál a futballpályák mellől ismert kopaszok akadályozták meg, hogy Nyakó István beadja a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezését. Az ügy nagy felháborodást keltett, a legvégén pedig maga a kormány vonta vissza a vasárnapi zárvatartás törvényét.

(Fotó: Facebook)