hirdetés

Halálbüntetést kért magára a lányát brutálisan kivégző anya. A nő még tavaly láthatásra vitte magával kislányát, akit végül barbár módon megölt. Á. Anikó egy tatai panzióban ölte meg 8 éves kislányát 2015 tavaszán. A legutóbbi tárgyalás előtt öngyilkos akart lenni, a keddi tárgyaláson pedig mindent beismert és halálbüntetést kért magára, bár erre Magyarországon nincs lehetőség. 

gyerek gyilkos

Magyarországon nem szabható ki halálbüntetés, a nő tettéért viszont akár tényleges életfogytiglani börtönt kaphat. A családi problémák 2011 körül kezdődtek – írja a kemma.hu. A szülők nem éltek együtt, az apának ugyanis van egy másik családja, akiket a házasságán kívül született gyerek ellenére sem hagyott el, emiatt sokat veszekedtek. A gyilkos nő 2012 óta a nő többször volt kórházban, és önként vonult be a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályára. A gyámhatóságnál készült hivatalos okiratban benne van, hogy az anya délutánonként rendszeresen részegen ott ült az egyik sörözőben, és vele volt az akkor 5 éves kislány is.

2012 júniusában az anya azzal hívta fel a gyerek apját, hogy éppen most mennek a patikába, ahol gyógyszereket fog venni, aztán megöli magát és a gyereket is. Az apának még azt mondta, rendeljen majd szép fehér koporsót a kislánynak.

Az apa azonnal hívta a rendőrséget, egyik ismerőse pedig odatelefonált a patikába, nehogy bármilyen gyógyszert kiadjanak a nőnek. Az esetről a rendőrség értesítette a gyámhatóságot. Ezután szülők közjegyzőnél állapodtak meg a gyerek közös felügyeletéről. Az okiratban szerepelt, hogy az anya pszichiátriai kezelés alatt áll, és havonta folyamatos ellenőrzésen köteles részt venni.

2012 augusztusában az apa egy láthatás után nem adta vissza a gyereket az anyának, mert az anya részegen érkezett. A nő emiatt feljelentette őt a rendőrségen, és gyermekelhelyezési per indult. A bíróság akkor úgy döntött, hogy a szülők a korábbiaknak megfelelően felváltva vigyázhatnak a kislányra. A gyerek addigra már nagyrészt az apánál lakott Szigetszentmiklóson, anyjával leginkább Skype-on vagy telefonon beszélt, mert az Ausztriában, majd Olaszországban próbált munkát találni.

A tragikus estén, 2015-ben, a tavaszi szünetben az anya Tatabányáról Tatára, egy tóparti panzióba ment kislányával. Az asszony este nyugtatókat szedett be, amire alkoholt ivott, majd úgy döntött, hogy megöli kislányát, miután megtudta, hogy a gyerek anyunak szólítja a nevelőanyját, és nemsokára Németországba költözik az apja családjával. Egy 9 centis késsel 106-szor szúrta meg a gyereket, aki belehalt sérüléseibe. Ezután saját magával is végezni akart , de végül meggondolta magát. Állítása szerint hirtelen felindulásból ölhette meg gyerekét, bár semmire sem emlékszik a beszedett szerektől. Dührohama órákig tarthatott.