hirdetés

Habony is jól járt a Rogánnal való barátságával. Sőt az RTL Klub szerint Habony rokonai egyenesen súlyos tízmilliós hasznot is húztak Orbán politikai stratégájának polgármester ismerőséből. Most a Károly körút 26. alatti üzlethelyiség került reflektorfénybe, amely egy cégcsoporthoz került, aminek részvényese véletlenül épp Habony két unokatestvére is – tudta meg az RTL Híradó.

Rogán Antal; Habony Árpád

Az V. kerületet az eladás idején Rogán vezette. Az üzletet ekkor az önkormányzat bérbeadta egy cégnek, ami két hónapon belül kedvezményesen, 54 millióért megvehette azt. Nos ebben már semmi furcsa nincsen,hisz ez volt a trend  Rogánéknál. Az is tény, hogy Orbán személyes politikai stratégája, azaz Habony és Rogán jó barátok. Régóta. Sőt a feleségeik illetve Habony ex neje szintén szoros kapcsolatot ápol Rogánékkal. Az is tény, hogy Habony és Rogán is szereti a Gucci méregdrága táskákat. Mint ahogy az is tény és mindenképpen a sorozatos véletlenek egybeesése,hogy Habony is a belvárosban lakik egy luxuslakásban, ahol eleddig a most megválasztott polgármester is lakott, de ő vissza adta a megvett lakását az Önkormányzatnak mert túl olcsón vette és ez már túlon túl ciki volt.

Nos a kedvezményesen ingatlant vásárló cég nem sokkal azelött került Habonyék érdekeltségébe, hogy az megvette az önkormányzati ingatlant. Egy év múlva aztán 102 millióért adtak túl az üzlethelységen. A kerületi ellenzék szerint így 50 milliós kár érte a Belvárost . Mindez ugyanazon módi és vásárlási lehetőség volt, mint ahogy azt megtehette a leszámolásos merényletek kitervelőjeként vádolt Portik Tamás közeli hölgy ismerőse. Aki szintén hasonló véletlenek eredményeképp jutott hozzá egy nagyértékű önkormányzati ingatlanhoz. Most már ugye így az alvilág is érintett az V. kerületi fura ingatlan értékesítésekben.

Rogán még polgármesterként vizsgálatot indított, de az 2011. áprilisában nem tárt fel törvénytelenséget – ennek ellenére a jegyzőt menesztették. De a képviselőtestület pár hónap múlva úgy döntött, hogy egy másik, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő üzlethelyiséget is elad, ami 2011. szeptemberben már kedvezményesen került a Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségében lévő cégcsoporthoz.

Az önkormányzat azt mondta, az eladáskor a Habony Árpád unokatestvéreihez köthető cég egyik társaságban sem szerepelt tulajdonosként, csakhogy az adásvételi szerződések lezárultakor a vásárló cégekben már ők is érdekeltek voltak.Az önkormányzat szerint semmilyen döntésben nem vehetik figyelembe, hogy ki kinek az unokatestvére.