hirdetés

Megvolt az elő tárgyalási nap a Népszabadság volt főszerkesztőjének, Murányi Marcellnek a büntetőperében, ugyanis egy kerékpárost elgázolt, aki meghalt. Ráadásul az újság vezére meg sem állt. Hazament. Bár a perben tanúskodó troli sofőrje eskü alatt vallotta, a vádlott balról előzte, majd bevágott elé, de ő nyomta a dudát, hogy vigyázzon, ott egy kerékpáros. A Népszabi főszerkesztője ezt sem hallotta.

murányi

A vádlott exfőszerkesztő a tárgyaláson tagadta a segítségnyújtás elmulasztását, de a balesetet elismeri. Bár tény kérdése, hogy nem állt meg és hazament, és csak jóval a baleset után ment vissza a helyszínre. Az is érdekes és egyelőre fura, hihetetlen, hogy ha nem hallott semmit, akkor honnan tudta, hogy hova kell visszamennie? Honnan tudta a Népszabi szebb napokat látott vezére, hogy hol ütötte el a kerékpárost?

Mint ismeretes, Murányi tavaly március 30-án este sodort el egy kerékpárost a fővárosban, a Rottenbiller és az István utca sarkánál. A biciklis olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy bő egy hónapra a gázolás után elhunyt.

Murányi, miután értesült a kerékpáros haláláról, május 13-án lemondott a főszerkesztői posztról. A főszerkesztőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolják, amiért súlyos letöltendő éveket is kaphat.

A sors fura fintora, hogy Murányi a Mai Nap belpolitikai rovatvezetője volt, amikor kollégája, a tehetséges Havas Iván közúti balesetet okozott. Egy újságíró kolléga meghalt. Havast pedig letöltendő börtönre ítélték.

A volt főszerkesztő korábban még azt mondta, csak egy furcsa hangot hallott és otthon vette észre a karcolást a kocsiján. Ezután ment vissza, a rendőrök helyszíneltek már ekkor. Most nem emlékezett semmilyen hangra.

Elmondta, a baleset előtt kb. 3-4 kilométert vezetett. Egy fehér furgon mögött ment, aminek nem tűnt biztonságosnak a rakománya. Ezért az első adandó alkalommal megelőzte a furgont, és az előtte haladó trolit is, majd jobbra kanyarodott. A trolitól viszont nem láthatta az az előtt haladó biciklist, akit elütött.

„Rettenetesen sajnálom. Okultam belőle. Mindenki okulna, mert ez egy nagyon komoly lecke. Nem vagyok autóversenyző, egy szabálykövető ember vagyok, aki a gyerekeit szállította mindenhova. Ebben az egészben az a legnehezebb, hogy meghalt egy ember” – mondta Murányi.

Az ügyben Meleg Gábor műszaki szakértő is részt vett, aki mint ismeretes, a hírhedt Rezesova-perben picit kellemetlen helyzetbe került a szakértői véleménye miatt, de felelősségre nem vonták. Nos, a szakértő szerint szerint kb. 29-32 kilométer/órával ment Murányi, kb. 15-tel a bringás, amikor ütköztek. Meleg szerint másfél másodperce lehetett Murányinak, hogy észlelje a kerékpárost, de az esős idő se segített ezen.