hirdetés

Az I Bike Budapest szervezet megszerezte Tarlós István főpolgármesteri hivatalban terjedő utasításait, amellyel újból nehezítené a kerékpárosok életét a városban. Legalábbis a kerékpárosok szerint. A szervezet be is jelentette, hogy április 23-án demonstrálni fognak Tarlós drasztikus terve miatt.

I bike

A főpolgármesteri utasítás másolatát a Facebookra tette ki az I Bike Budapest, egyúttal pedig azt is bejelentette, hogy az április 23-ai felvonulás „nem örömünnep, hanem demonstráció lesz.”

Az utasításban olvashatók többek között a következők:

Nem prioritás az „A-ból B-be legrövidebb” elv;

A forgalommal párhuzamosan közlekedő kerékpárosoknak nem kell külön kerékpárnyomot létesíteni.

A kerékpáros közösség közleménye így szól.

Tarlós István döntött: visszaviszi Budapestet a ’70-es évekbe, és újra kirobbantja a bringás forradalmat! Úgy tűnt, modern várost csinál Budapestből, erre decemberben bejelentette, hogy véget vet a kerékpáros és közösségi közlekedési fejlesztéseknek. Megszereztünk egy Városházán terjedő papírt, amiben utasításba adta az általa meghirdetett változások beszüntetését. Elrendelte a kétirányúsított egyirányú utcák eltörlését, a busz-kerékpársávok megszüntetését és értelmetlen kerülőkre kényszerítené a bringázókat. Beszüntetne mindent, ami a programjában volt, és ami élhetőbbé teszi Budapestet.

Mostantól nem egy sima örömünnep lesz az április 23-ai I Bike Budapest, hanem demonstráció a modern városért, ami nem autósoké, bringásoké vagy tömegközlekedőké, hanem mindenkié! Gyertek el, hívjatok ismerősöket!

Januárban tárgyaltunk Tarlós helyettesével, Szeneczey Balázzsal, aki egy szakmai anyagot kért tőlünk. 20 oldalban megírtuk neki, mi a teendő Budapesttel, de még annyit sem válaszolt, hogy „köszi, megkaptuk”. Most ő is Tarlós oldalára állt. Budapest-programunkat csütörtök este a Vírus klubban mutatjuk be, gyertek, kérdezzetek, adjátok tovább: Az anyag itt olvasható:http://kerekparosklub.hu/ibikeb…/szeneczeybalazsszakmaianyag

Az is csalódás, hogy a magát kerékpárosként hirdető Riz Levente 17. kerületi polgármester is Tarlóssal, valamint a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot vezető Pető Györggyel ügyködik az idő visszatekerésén. Azt hittük, ő legalább érti, hogy 2016 van és nem 1976.

Leírtuk, hogy segítheted a felvonulást:http://kerekparosklub.hu/ibikebud…/hogyan-segithetsz-ibikebp
Tarlós István a kirobbanó botrány előtt pár mondatott nyilatkozott az egyik internetes portálnak. Tarlós e szerint állítja, hogy „csak párhuzamosságokat szüntetne meg” és csupán néhány buszsávban törli el a biciklis piktogramokat, kerékpársávokat nem szüntet meg.

(Forrás: I Bike)