hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja több bűnbanda is arra szakosodott az elmúlt hetekben a Keletinél, hogy nemzetközi vonatjegyeket vásároltak saját magyar és román papírjaikkal és azokat dupla, vagy épp tripla áron adták tovább a migránsoknak. Sok menekült vásárolja is a jegyeket tucat számra, de hiába van jegyük, hisz már be sem engedik őket a pályaudvarra. A menekültek elől ugyanis továbbra is le van zárva a Keleti pályaudvar, a bejáratot rendőrök őrzik, az épület előtt hatalmas tömeg várja, hogy továbbengedjék őket. A menekült ügy miatt a polgárőrség is bevetésre került. A káosz egyre nagyobb és a migránsok dühe is egyre nagyobb.

keleti pu

A rohamrendőrök ismét kiürítették a Keleti pályaudvar bal oldala melletti szabad területet. A főbejárat előtt várakozó menekültek többsége erre átvonult, a rendőrök sorfalat állnak a több mint száz fős tömeg előtt. Bár megint több mint ezer menekült van a környéken és, ha ezek egyszer elindulnak érdekes helyzet alakulhat majd ki.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben több bűnbanda is vonatjegy vásárlásra szakosodott. Érvényes uniós okmányokkal megvásárolt nemzetközi vonatjegyeket vásároltak a nyerészkedők és azokat jelentős minimum dupla áron adták tovább a migránsoknak, akik így is megvették a szebb élet felé vezető lehetőséget. A migránsok ugyanis hiába akarnának maguk jegyet venni, mivel nincs okmányuk nem vásárolhatnak. Informátoraink szerint az embercsempészek is ráálltak a vonatjegy vásárlásra, ami semmi kockázattal nem jár nekik csak a menekülteknek. Azaz rizikót csak a migránsok vállalnak, hisz szegények azt sem tudják, hogyha jön egy rendőr akkor sokat nem ér a jegyével. Igaz a kalauz nem is kérhet se személyit, se útlevelet. ezért tűnhetett jó ötletnek ez a jegyvásárlásos biznisz a szervezett bűnözői köröknek. Feltehetőleg a rendőrség ezen jelenségről semmit nem tud, hisz egyetlen egy jegyneppert sem vettek őrizetbe vagy állítottak elő. Pedig lehetne, hisz ez valamiféle jogszabályt csak sért, hogy kihasználják, átverik a szerencsétlen menekülteket.

Továbbra is “Germany, Germany” és “lets go Germany”-t skandálva követelik a menekültek, hogy engedjék őket felszállni a Németországba tartó vonatokra. Közben a tömeg átváltott “No police” ritmusra. A tömeg műanyag palackot lenget a kezében, egy ásványvizes palack elrepült a rohamrendőrök felé.

A környéken leginkább a gyrososok előtt nagy a sor, de nagy a tömeg a Bethlen Gábor utcai mobiltelefon-szaküzletnél, ahol feltöltőkártyákat vásárolnak a migránsok. Sok tévés stáb tudósít a helyszínről, az élő közvetítésekhez használatos generátorok köré is tömeg gyűlt, ezek segítségével töltik fel mobiltelefonjaikat a menedékkérők.

Egy ideig a tömegközlekedés is káoszba fulladt, mert egyes autóbusz- és trolibuszok a pályaudvarnál lévő végállomásukra be sem hajtottak vagy meg sem álltak.

A 73-as, a 74-es, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibusz ismét az eredeti útvonalon közlekedik és a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz is az eredeti végállomáson áll meg. Szerdán üzemkezdettől a pályaudvar hatósági zárása miatt a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibuszok, valamint a 30-as, a 20E, a 30A és a 230-as autóbuszok nem érintették a Keleti pályaudvarnál lévő végállomásukat.

Az ORFK közleménye szerint a Keleti pályaudvar területén ezentúl polgárőrök erősítik a folyamatos és állandó rendőri jelenlétet, mert a bevándorlók létszáma drasztikusan megnövekedett az elmúlt öt napban. A döntő többségében magukat szíriai állampolgárnak nevező illegális bevándorlók az Európai Unió országaiba történő továbbutazáshoz érvényes úti okmánnyal, vízummal nem rendelkeznek, Németországba pedig Ausztrián vagy Szlovákián keresztül kívánnak eljutni. Felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar, a német és az osztrák rendőrség közös járőrei továbbra is rendszeresen ellenőrzik a Budapest, Bécs és München között közlekedő vonatokat. A magyar és a szlovák rendőrség közös járőrszolgálata pedig a Budapest és Pozsony között közlekedő személyszállító vonatok ellenőrzését végzi.