hirdetés

Hosszas vívódás után nyomoznak a Jobbik parlamenti képviselője ellen. Novák Előd elérte célját, ezt akarta. Igaz, egy icipici kalapáccsal esett csak neki a Szabadság téren található szovjet emlékműnek, ami zavarja őt és híveit. Azonban lebontatni eddig nem tudta a szoborcsoportot. Kérdés, aki bűncselekménybe keveredik, az lehet-e vajon önkéntes katona? Mert ugye Novák annak is jelentkezett. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség rongálás és garázdaság miatt indította.

novák előd

Elérte áhított célját a Jobbik országgyűlési képviselője, Novák Előd, aki már nagyon-nagyon akarta, hogy eljárás induljon ellene és majd egyszer gyanúsított legyen, de valahogy ez alig-alig jött neki össze. Főként mert mentelmi joga van. Most azonban október 23-án, amikor a Szabadság téren található szovjet emlékműnél sajtótájékoztatót tartott, majd nekiesett egy icipici kalapáccsal az emlékműnek, és a sarlót, no meg azt a fránya kalapácsot ábrázoló jelképeket le akarta szedni, a rendőrök lekapcsolták. Ha úgy tetszik, tetten érték. De Nováknak és társainak, állítólag vele volt Budaházy György is, akit ugye már sokszor és sok mindennel próbáltak börtönbe vetni és vetettek is, mint főbetyárt, nos ez sem volt elég nekik. Később egy vésővel és és egy kalapáccsal az emlékmű talapzatát kezdte el kocogtatni főleg Novák, mert ugye a bontás erős kifejezés lenne, ismervén és látván a képviselő testfelépítését.

Azonban eddig tartott, hogy eldöntsék az ügyészek, hogy indítanak az eset miatt eljárást vagy sem. Feltehetőleg sok mindent kellett mérlegelni. Egyrészt Novák képviselő, azaz van mentelmi joga és igen nagy az esély rá, hogy emiatt nem adják majd ki. Természetesen mérlegelni kellett Novák esetében biztos azt is, hogy egy eljárás elindításával komoly szereplést fog kapni, ha elindul ellene a  nyomozás és egyfajta hősi szerepre törekedik majd a képviselő.

Az tény kérdése, hogy ilyen esetben azonnal gyanúsítani szoktak, de hát ugye Novák képviselő, van mentelmi joga is. Emlékezzünk csak Dániel Péter ügyvédre, aki leöntött egy Horthy-szobrot festékkel, és hipp-hopp gyanúsított lett, és el is marasztalták emiatt.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy igen nagy az esély arra, hogy a Parlament majd jól nem fogja engedni szabadulni a mentelmi jogától a jobbikost, így a szoborrongálás miatt aligha lesz gyanúsított Novák egy jó darabig.

Persze ettől meg lehet hallgatni őt is és a társait is, akik biztosan gyanúsítottak lesznek hamarabb, mint maga Novák, és a rendőröket is, akik ugye tetten érték a szoborbontó brigádot.

Az ügyészség szerint az emlékműben keletkezett károk helyreállítási költsége meghaladja a szabálysértési értékhatárt.