hirdetés

Hoppá. Komoly bajba került a hírek szerint a Jobbik egykori kapitánya. A gyanú szerint illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség a Jobbikhoz közel álló egykori Új Magyar Gárda kapitányát, K. Róbertet és társát . Mindez a pártnak is kínos lehet, hisz ezzel az esettel épp a radikális menekült politikájukon esett csorba.  

kiss gárda kapitány

A gárdakapitány K. -t és társát a Terrorelhárítási Központ azaz a TEK műveleti egysége teperte le hajnalban Röszke térségében. Az akcióról a nevek említése nélkül a TEK szerdán számolt be, amikor azt közölték: a felderítési igazgatóság látókörébe került elkövetőket akkor érték tetten, amikor az illegális bevándorlókat utaztató páros éppen öt, Szíriából érkező bevándorlóval megállapodott a szállításukról.

A TEK azt írta: a két férfira azután csaptak le, hogy az elfogottak a felderítési igazgatóság látókörébe kerültek, mint akik anyagi ellenszolgáltatás fejében a szerb–magyar határszakaszon érkező bevándorlók országon belüli utazását szervezik.

K. Róbertet és társát a szegedi rendőrkapitányságra szállították, és jogellenes tartózkodás segítésének elkövetésével gyanúsították meg. Azt egyelőre nem tudni, mekkora összegért végezték a menekültek utaztatását. Általában fejenként pár száz eurot kérnek a migránsoktól a csempészek, hogy Ausztriába átjuttassák őket. K és társainak az előzeteséről letartóztatásáról hamarosan dönt az illetékes bíróság információink szerint bíróság.

Tény kérdése, hogy a Jobbiknak ez az embercsempészeti ügy nagyon rosszkor jött. Ráadásul a párt eddigi radikális menekült politikáját ezen tett csúnyán beégette. Persze aki gyanakvó az éppen ezen okok miatt gondolhatja, hogy itt valami nem stimmel . Lehet, hogy K. kapitányt csúnyán csőbe húzták, hogy ezzel is megpecsételjék a Jobbik migráns ügyi politikáját. .

K. Róbert korábban a Magyar Gárda Pest megyei kapitánya, majd főkapitánya volt, később az Új Magyar Gárda és a Nemzeti Gárda alapítója és főkapitánya.

( Fotó: illusztráció )