hirdetés

Nem csitul a botrány a Kubatov és a súlyos korrupciós botrányok miatt vádlott diszkókirály körül. Igaz, csak az óvodából ismerik egymást, és nem nagyon érthető, hogy most ezzel mi a baj. Hisz a miniszterelnökről is készült anno fotó, ahogy a Fekete Sereg közel húsz évre ítélt vezérével pózol egy fotón. Igaz, M. Róbert nem írt levelet Orbán Viktornak. A Jobbik éppen ezért felszólította az ügyészséget, hogy hozza nyilvánosságra azt a tízoldalas levelet, amelyet a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt, csak diszkókirályként ismert V. László írt a Fidesz alelnökének, pártigazgatójának és a Fradi elnökének, Kubatov Gábornak.

kubatov-vizoviczky

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy amennyiben a hatóság nem tesz eleget felszólításuknak, akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz a nemzeti együtt bűnözés rendszerét építette ki, és nem valósult meg semmi az ígért polgári Magyarországból. A Jobbik képviselője elmondta, továbbra is kérdéseket vet fel az a levél, amelyet V. László házában foglalt le az ügyészség. Kiemelte, az már bebizonyosodott, hogy V. László és Kubatov Gábor találkoztak, ugyanakkor azt még mindig nem lehet tudni, hogy a diszkókirály, aki a magyar kriminalisztika egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében vádlott, pontosan milyen kampánytámogatásról ír a levelében, ami eljutott a Fradi elnökéhez.

Staudt megjegyezte, hogy a levélnek biztosan meg kell lennie az ügyészségen, és az – hosszából következtethetően – számos érdekes konkrétumot is tartalmazhat. Staudt Gábor bejelentette azt is, hogy a Jobbik Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett írásbeli kérdésben szintén igyekszik megtudni a levél tartalmát.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és a Fradi elnöke korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik által firtatott levéllel kapcsolatban leszögezte: az ügyben semmilyen rejtegetnivalója nincs, ezért a levelet a nyomozás elősegítésének az érdekében 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek.

Mint az elhangzott, a diszkókirály levele, amelyet az ügyészség lefoglalt, nem tudni, hogy most miképp jutott akkor el a címzetthez. Vagy Kubatov elnök adta át az ügyészségnek, akik ezt lefoglalták? De akkor nem a házkutatás során találták az ügyészségi nyomozók.

Mint ahogy az sem világos még egyelőre, hogy ha valóban a diszkókirály ügyvédje adta azt át a levelet a Fidesz pártigazgatójának és alelnökének, akkor indult-e eljárás a jogász ellen?

Hasonló esetre már volt példa, hisz Tasnádi Péter több büntetőügyében is magyarázkodnia kellett, és meg is vádolták azzal, hogy leveleket juttatott ki a börtönből. Tasnádiéknak, úgy tudjuk, rendre mind büntetőeljárás lett a vége a levelek ilyenfajta átadásának.

Persze az, hogy politikusokkal vannak bűnözők, vagy vádlottak egy fotón, ez egy magyar adottság. Ezen nem is értjük, mi a meglepő, vagy mi az aggályos. Emlékezzünk csak vissza arra, amikor a miniszterelnökkel pózol egy fotón a hírhedt és rettegett – a rendőrség által  Fekete Seregnek nevezett –  banda vezére, M. Róbert a most köztévé sztárjának kikiáltott István Kokóval. Azonban lehetne még a sort folytatni.

(Forrás: Esti Újság, MTI, Figyelő)