hirdetés

A 7 évre elítélt fagyállós gazda ügye felkavart sok mindent és sok mindenkit. Sokak szerint tűrhetetlen, hogy ha valaki lop tőlünk, elveszi az értékeinket, az ellen semmit se tehetünk, és nem védhetjük javainkat. A Jobbik a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy ne legyenek büntethetők azok, akiknek a magánterületére betörők megsérülnek egy ott található eszköz miatt.

fagyállós gazda 2

Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a jogos védelem szabályait a sajtóban fagyállós borosgazda néven emlegetett férfi ügye miatt kezdeményezik.

A jobbikos politikus szerint azért van szükség jogszabály-módosításra, mert a jogos védelem fogalma jelenleg a személyes védelemre, illetve a kimondott védelmi eszközökre vonatkozik. Példaként említette, hogy szerinte most az is megüthetné a bokáját, aki otthonában hígítót tart egy alkoholos üvegben, és az abból fogyasztó tolvajnak baja keletkezne.

Nos lehet, hogy a jogalkotók hibáztak. Az is tény, hogy a fagyállós gazdára kiszabott 7 évnyi büntetés soknak tűnik. Azonban az is tény, hogy ha valaki minket meglop, azt nem ölhetjük meg. Volt erre példa ugyan réges-régen, több mint ezer éve István királyunk uralkodása utáni időkben is, hogy a tolvajoknak halálbüntetés járt, de aztán ezt is finomították, hogy csak akkor ölhettek le egy tolvajt, ha egy kakas ára feletti értékben lopott.

Azért bizakodjunk, hogy nem a múltba lépkedünk hétmérföldes csizmákkal.