hirdetés

A Jobbikól eddig is lehetett tudni, hogy bort iszik és vízet prédikál. Azaz támadja a romákat de közben úgy csínál mint aki nem vallott soha sem rasszista nézeteket. Így talán nem is meglepő, hogy a Jobbik színeiben indul egy roma jelölt Paks egyik körzetében a vasárnapi önkormányzati választásokon.  Bogdán Ferenc  a város 7. számú körzetében méretteti meg magát.

 bogdán jobbik

Az állami gyerekotthonban felnőtt Bogdán a pécsi egyetem tanítóképzőjét végezte el, történelmet taníthat, de a családi gazdaságukban dolgozik.

A paksi jobbikos elnök, Horváth Zoltán azt mondta a Népszabadságnak, hogy Bogdán maga jelentkezett. A jelölt pedig azt mondta, hogy szerinte a Jobbik előtérbe helyezi a magyarok (beleértve ebbe a nemzetiségieket, tehát a cigányokat is) érdekeit, és úgy érzi, hogy a Jobbikban teljes mértékben elfogadták. A Jobbikhoz korábban igen közel álló Magyar Gárda romák lakta településrészekre szervezett felvonulásairól azt mondta, szerinte ezek nem cigányellenes, hanem a cigányok és magyarok érdekében szervezett felvonulások voltak.