hirdetés

Miután a magyar válogatott megérkezett Budapestre, még a reptéren tartottak egy rövid sajtótájékoztatót, aztán elindultak a Hősök tere felé, ahol többezres tömeg köszöntötte az Eb-ről hazatérő futballistákat.

Hősök tere_magyar válogatott köszöntéseA szurkolók megtöltötték a Hősök tere középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt „Ria, Ria, Hungária”, „Szép volt fiúk”, „Magyarország, ollé, ollé” rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt is felállítottak kivetítőn, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzetiszínű arcfestést viselő és nemzetiszínű zászlókat lobogtató emberek. A csapat buszának megérkezése után Kovács Kokó István műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait.

A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét. Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya az ünneplésen azt hangsúlyozta, hogy a szurkolók, a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és „Magyarország a legnagyobb ország lett”. Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.a magyar válogatott hazatért_Hösök tere

Bernd Storck szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte, és kifejezte reményét, hogy ezt az akadályt is leküzdik. – Keményen fogunk dolgozni ezért – mondta Bernd Storck.

Végül Király Gábor kapusnak tette fel Kovács Kokó István műsorvezető azt a kérdést, hogy folytatja-e a játékot. A kapus erre azt mondta: elgondolkodik ezen. Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.