hirdetés

Már hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kongresszusán, Budapesten vasárnap. Sajnos az alapvető élelmiszerek áfája marad.

orbán 2

Az újraválasztott régi-új pártelnök, Orbán Viktor beszédében elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják a lakásépítési áfa csökkentését is –közölte.

Sajnos a lakásépítések az elmúlt években igencsak csökkentek, sőt volt olyan év, hogy alig-alig épült valami új. Ráadásul az építőipar nem igazán heverte ki sem a gazdasági válságot, sem pedig a körbetartozásokat ebben a szektorban. Bár sokkal nagyobb lehetett volna a társadalmi üdvrivalgás, ha mondjuk a régi-új pártvezető azt jelenti be, hogy mondjuk az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentik le ilyen brutális mértékben, amit mondjuk, minden egyes magyar állampolgár élvezni tudott volna. Főleg azok, akik éheznek esetleg.

Orbán Viktor az egyedüliként indult a pártelnöki tisztért, és nem akadt kihívója. A miniszterelnök a fő célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely – mondta.