hirdetés

Hibázhattak a kiskunhalasi menekülttábor építői és a tábort őrző rendőrség is. Hogy lehettek ugyanis olyan eszközök a már-már börtön jellegű táborban, amelyekkel mások testi épségét lehet veszélyeztetni ? Azaz hogy lehettek ott kövek, amivel rátámadtak a rendőrökre a menekültek. Ennek ellenére feltehetőleg börtön és kiutasítás vár azokra a migránsokra, akik lázadtak és ezután rátámadtak az őket őrző rendőrökre Kiskunhalason. Mint ismeretes, az őrizetben lévő és először egymással veszekedő migránsok kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik csitítani akarták őket.

halasi migráns balhé 2

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség 14 ember ellen indított nyomozást, akik részt vettek a halasi menekülttáborban kitört dobálós lázadásban. Azt nem tudni, hogy egy börtönszerű táborban hogy lehetnek kövek azon az udvaron, ahol a menekültek sétálhatnak, járkálhatnak, azaz tartózkodhatnak. Azaz itt valamilyen részben bizony a tábor kivitelezői is hibáztak, hisz ez olyan, mintha egy futballmeccs rangadóján az ellenfél ultráinak a szektorában köveket hagynánk.

Nánási László, Bács-Kiskun megyei főügyésze közleménye szerint a nyomozás a táborban kitört kődobálás miatt indult. Az őrizetbe vett embereket folyamatosan hallgatják ki.

A kiskunhalasi befogadóközpontban három férfi vitatkozott össze az internethasználaton. Dulakodni kezdtek, erre a fegyveres biztonsági őrök a rendőrökkel közösen szétválasztották őket. Ezután egy 20-25 fős migránscsoport kövekkel dobálta meg a rendőröket, ketten meg is sérültek.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tartott. Ott azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedést 180 rendőr tudta megfékezni.

(Fotó: Police.hu)