hirdetés

Emberölés gyanújával kihallgatták, majd őrizetbe vették a rendőrök az egy héttel ezelőtt meghalt másfél éves gyöngyösi kislány szüleit. A kislány súlyosan alultáplált volt, és feltehetően éhen halt. Akárcsak az agárdi kisfiú három évvel ezelőtt. Abban az ügyben 15 éve büntetést kaptak a szülök.

gyöngyösi halálra éheztetett kisgyerek szülei

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 36 éves J. M. és az 52 éves K. G. gyöngyösi lakos ellen emberölés miatt indult eljárás, és őrizetbe vételük után a rendőrök előzetes letartóztatásukat kérték az illetékes bíróságnál, amely három napon belül dönt, hogy indokolt-e a legsúlyosabb kényszerintézkedés a szülők esetében.

Az otthonában meghalt kislány ügyében egy gyöngyösi lakos tett bejelentést a rendőrségen még múlt csütörtökön. A szülők csak akkor hívtak a kislányhoz mentőt, amikor már órák óta halott volt szegény.  A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság akkor az ügyben ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A kislány másfél évesen halt meg, és csak 3,5 kilós volt. Amikor az orvos utoljára látta őt, még 7 kiló volt a súlya.

A szülők ellen már korábban is indítottak eljárást, mert a másfél éves kislány óvodáskorú nővérét sem etették rendesen. Bár a szülők szerint akkor lányuknak gyomorbetegsége volt, kezelésekre hordták a fővárosba, és jobban lett. Nem anyagi okok miatt éheztették gyerekeiket, mert hűtőjük a kislány halálakor is tele volt.

Értesüléseink szerint a kislányuk halálával meggyanúsított szülők nem biztos, hogy előzetes letartóztatásba kerülnek, hisz nagyobbik gyermekükről gondoskodni kell. A szökésük sem igazán indokolt. A tanúk befolyásolása pedig nem áll fenn, hisz alig ismerte őket valaki.

A mostani gyöngyösi eset rémisztően hasonlít az agárdi fényevős kisfiú tragikus történetére, aki három évvel ezelőtt halt éhen. Abban az ügyben a Székesfehérvári Törvényszék nemrég hozott ítéletet, a szülőket és nagyszülőket elrettentő 15 év büntetéssel sújtották.