hirdetés

Két szerepi férfi állapota válságos, akik ittak a halálos italból. A Debreceni Egyetem a Klinikai Központban és Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban kezelt metilalkohol-mérgezéses esetekkel kapcsolatban közölte, hogy 15 beteget vittek kórházba köztük gyerekeket is. Azt nem tudni, hogy a gyerekek hogy fogyaszthattak a mérgező alkoholból.

növényvédőszer-méreg-blikk15 beteget szállítottak a Debreceni Egyetem betegellátó intézményeibe, a Klinikai Központba és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba metilalkohol-mérgezés gyanújával a Hajdú-Bihar megyei Szerepről.

A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájára szállított 5 felnőtt közül 2 beteg állapota súlyos, ők valószínűleg maradandó agyi károsodást szenvedtek. Két másik betegnél nincs neurológiai károsodás, a dialízis után jól vannak, az állapotuk javul. Egy beszállított betegnél nem igazolódott a mérgezés, őt ma hazaengedhetik.

A Gyermekgyógyászati Klinikára 6 gyermeket szállítottak be, állapotuk stabil, kielégítő, akik mind az Intenzív Osztályon vannak.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba kedden 4 férfit szállítottak be, közülük háromnál igazolódott a metilalkohol-mérgezés. Ők jó állapotban vannak. Egyikük művese kezelésre szorult, a másik két beteg infúziót kapott, jelenleg megfigyelik őket. A vizsgálatok eredményétől függ, mikor hagyhatják el a kórházat.