hirdetés

Hűha. Az elhíresült Hagyó-perben is ténykedő egyik nyomozó most a BKV egyik legjobban fizetett alkalmazottja. Ez így elsőre picit kínosnak tűnik. Azonban és egészen biztos csak a véletlen műve volt, hogy épp abból a nem nagy létszámú nyomozócsoportból került a BKV-hoz, egy rendőr, aki épp részt vett az MSZP nagyágyújának elfogásában és meggyanúsításában. Tényleg nincs ezzel gond, hisz buszsofőr is lehetett volna, nem csak projektigazgató.

hagyó

 A „nemzetgazdasági érdekek közvetlen szolgálatát látja el” a BKV alá tartozó, a 4-es metrót felügyelő cégnél a korábban a Hagyó-ügy nyomozásában is részt vállalt egykori rendőr. N. Zsolt most igazgató és havi 1,1 milliót keres, ezzel a BKV-s fizetési lista előkelő helyén van.

A BKV száz, cégjegyzésre jogosult alkalmazottjából 27-nek a havi alapbére egymillió forint felett van, további 11 dolgozónak alig valamivel alatta, míg másik 25 ember 700 ezernél többet keres havonta. Azaz jó dolog itt vezetőnek és alkalmazottnak lenni.

A fővárosi közlekedési cégnél az igazgatók illetménye 1,1 millió forint, a főosztályvezetőké egymilliót meghaladó, a főmérnököké 900 ezer forint feletti. Emellé 10-40 százalékos célprémium járt eddig, ám ez a legutóbbi közgyűlési döntés alapján már csak jutalomként osztható. Céges autót 21 ember kap, köztük a Hagyó-nyomozásban részt vevő N. Zsolt is.