hirdetés

Már futárszolgálattal sem érdemes drogot csempészni. Bár az ötlet elsőre zseniális de a nyomozók ma már mindenre fel vannak készülve, azaz nem érdemes. Most a XV.kerületben egy logisztikai központban lett gyanús egy csomag, nos feltehetőleg bűzlött mint a veszedelem a sok marihuana. 18 kilogramm volt a csomagban.

 

Gyanús csomagra figyeltek fel a dolgozók egy futárszolgálat XV. kerületi telephelyén 2022. július 12-én reggel. A doboz feladója és címzettje is külföldi volt, ám azt már nem kézbesítik, ugyanis a küldeményt bejelentették a rendőrségen.

A kerületi rendőrök azonnal a tettek mezejére léptek és a drog gyorsteszt kimutatta, hogy a közel 18 kilogrammos csomag marihuánát tartalmaz. Az anyagot lefoglalták és szakértők bevonásával vizsgálják a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Kábítószer-bűnözés Elleni Osztálya kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – írja a police.hu

A csomag úgy tudjuk külföldről jött egy külföldinek. Az, hogy a drogkereskedő banda mióta használta a futárszolgálatot és a gondmentes csempészetet nem tudni.

Az ügyben feltehetőleg hamarosan letartóztatások várhatóak.

Hasonló esetre Magyarországon még nem nagyon volt példa, hogy ekkora mennyiségű drogot adjanak fel futárszolgálattal. Kisebb esetek voltak de azok is rendre megbuktak. Volt olyan, hogy gyümölcsök közt találtak kokaint, vagy épp perzsaszőnyeget áztattak kokainba és próbálták meg a reptéren áthozni de ezen próbálkozások is lebuktak. Sőt arra is volt példa, hogy kompresszorokba volt rejtve a kokain de ez a szállítmány is lebukott.

 

( Nagy A. )