hirdetés

Az FTC az EstiUjsag.hu weboldal szerkesztőségét, s annak felelős szerkesztőjét megmagyarázhatatlan módon és minden ok nélkül, minden alapot nélkülöző igen fura Közelményében rohanta le, elkapkodva . Az FTC kirohanása elött értetlenül állunk s csak arra tudunk gondolni, hogy esetleg valamiféle személyes bosszú vezérelte a közlemény kiadóját. Úgy tudjuk és ezt dokumentumokkal is alá tudjuk támasztani, hogy az FTC jelenlegi vezetése tett épp terhelő vallomást volt igazgatójára és a jelenlegi vezetésre egy írásos dokumentum, levél alapján, nem pedig más. Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy az FTC jelenlegi vezetése egy vele szerződésben álló cég helyett, saját igazgatójának fizette ki a milliókat. Mindez pedig véletlenül derült ki. Természetesen megértjük, hogy az FTC vezetésének az ügy igen kínos, hisz az átláthatóságba egy ilyen büntetőeljárás eltitkolása nem igazán fér bele, főleg, hogy a klub elnöke egy neves poltikus Kubatov Gábor. Azt is elismerjük, hogy nehéz megmagyarázni azt egy patináns klubnak, ahol az erkölcsöt, a tisztaságot, a tisztességet, és az antikorrupciót hírdetik, hogy egyáltalán ilyen jogi malőr, bűncselekmény egyáltalán megtörténhetett, s épp az ő vezetésük ideje alatt. 

FTC stadion

Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a nyomozás során ismeretlen tettes ellen indult eljárás. Azaz az FTC azon közleménye miszerint személyes bosszú, családi dráma, és a felelős szerkesztőnk áll az ügy háttérében, nos nem fedi a valóságot. Az FTC jelenlegi vezetése, írásos dokumentummal tudjuk bizonyítani ( ügyvédeinknél van letétbe helyezve )  azért fizette ki saját igazgatójának a cég helyett a milliós tartozást, mert a cég vezetője állításuk szerint váló félben van. Nos ezzel az a baj, hogy még most is rengeteg jogász és ügyvéd keresi az ilyen jellegű jogi hivatkozásokat, de évek óta sehol sem találják. Minderről egyébként maga az FTC elnökének Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának az embere Orosz Pál számolt be.

Mindezzel az a baj szerény véleményünk szerint, de lehet, hogy mi vagyunk az alul műveltek, hogy egy cég nevében más nem járhat el csak a vezető tisztségviselő, hacsak nincs másnak meghatalmazása erre, de ilyen ebben az esetben nem volt. Egy olyan komoly cégnek és jeles nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező vezetőinek mint az FTC Zrt pedig tudnia kell kivel áll szerződésben, s kinek tartozik, kinek fizethet, kinek nem. S azt is tudnia kell, hogy a válás nem olyan ok, ami miatt nem kell fizetnie. A válás úgy tudjuk nem olyan jogi forma s fogalom, amely alapján a törvényeket, jogszabályokat át lehet hágni, még a Fradinak sem lehet, ha van politikus vezetője, ha nincs. Sőt épp nekik kellene példát mutatni, nekik kéne a tisztességes működés példaképének lenni.

Egyébként az FTC vezetőinek azon hivatkozása sem fedi a valóságot, hogy azért nem fizetnek a cégnek, mert válnak a felek, mert akik ugye nem házasok, azok nem is tudnak igazán elválni. De lépjünk ezen tovább.

Tény kérdése, hogy egy volt FTC vezető, kommunikációs igazgató már gyanúsított a sikkasztásos, hűtlen kezelési ügyben. Sőt vádemelés is történt de az ügy visszakerült a rendőrségre, mert azt a nyomozás nem fedte fel ki adott ezen fura kifizetésre engedélyt az FTC vezetői közül. Mert ez egy fontos kérdés. Mi a személyiségi jogokat védjük, tehát nem nevezzük még csak monogrammjával sem meg az érintettet. Sőt ezek után a IX.kerületi kapitányság nemrég úgy tudjuk az egész aktát megküldte a BRFK felé, hogy jó lenne, ha nem nekik kellene tovább nyomozni. Hogy miért nem tudjuk, nem is sejtjük de izgalmassá tette ez is az ügyet.

Azonban azt is tudnia kellene egy olyan neves sportklubnak mint az FTC -nek és annak jelenlegi vezetésének, hogy ahol sikkasztás történik ott a kifizető részéről is történt valamiféle prücök, valamiféle bűncselekmény, mondjuk esetleg hűtlen kezelés. Hisz egy FTC Zrt-nél is, akárcsak más cégnél is csak úgy fizethet ki bármit is a pénztáros, hogyha arra utasítást kap az illetékes vezetőtől. Mi legalábbis ezt tartjuk normálisnak és életszerűnek. A kérdés pedig ez. Ki adott a kifizetésre utasítást ? Nos aki adhatott az mind a mai napig ott van az FTC Zrt.-nél. Ehhez mondjuk nagy jogi tudás sem kell, alap műveltségi kultúra. Így nem igazán értjük miért állítja az FTC közlemény azt, hogy ők nem érintettek. Hát akkor kik az érintettek, hisz az ő vezetésük idején történt mindez. A sarki büfés ?Vagy a trafikos az aluljáróban ?

Szeretnénk felhívni a figyelmét az FTC vezetőinek arra is, hogy nézzenek utána, hogy mit jelent az ismeretlen tettes elleni feljelentés fogalma. Ha nem tudják esetleg, akkor szóljanak szívesen segítünk.

Tény kérdése az is, de erről mélyen hallgat a Fradi vezetése, hogy épp az FTC jelenlegi vezetői tettek terhelő vallomást volt kommunikációs igazgatójukra, nem pedig az Esti Ujsag felelős szerkesztője. Ők írták le ugyanis, hogy miért az igazgatójuknak fizették ki a cég helyett a tartozást. Az is beszédes, hogy ahogy az FTC kommunikációs vezetője elköltözött otthonról szinte azonnal fizetett a Fradi több hónap után, biztos ez is véletlen. Az FTC vezérét magát Orosz Pált is kihallgatták nagy nehezen az ügyben úgy tudjuk a XV.kerületi rendőrök. Oly annyira nagy ember volt a vezérigazgató, hogy egyik idézésre ( 4 ) sem tudott el menni, így a rendőrség maga vonult ki az FTC pályához. Ez is beszédes fordulat és esemény, persze ha igaz és nem tagadják le az érintettek.

Az Esti Ujság szerkesztősége nagyon örül annak, hogy az FTC vezetése azt feltételezi a szerkesztőségről, hogy akkora hatalma van, hogy az igazságszolgáltató szervezeteket irányítja, de bevalljuk töredelmesen nincs ilyen hatalmunk, s ennyi pénzünk sincs, hogy majd 100.000 embert fizessünk, de ha lenne is, akkor sem kívánnánk ezzel élni, szemben másokkal.

Tény kérdése, hogy az Esti Ujság felelős szerkesztőjének a család szent és sérthetetlen. A két kisgyermekét egyedül neveli s szerencsére a Mindenható segédletével boldogan, szeretetben, békességben élnek.

Az FTC közlemény írójával szemben volt gyerekszobája az Esti Ujság felelős szerkesztőjének és tisztességes nevelést kapott több diplomás szüleitől.

Szeretnénk arra is felhívni a Tisztelt FTC vezetésének figyelmét, hogy nem szokásunk bárkinek is a mindennapi életének az el lehetetlenítése ( leendő vagy meglévő munkahelyekre való telefonálás bizonyos politikusok nevében) , s nem szokásunk a szabadnapos securitys embereket más házába beküldeni, akit mondjuk épp nem szeretünk, kulcs nélkül.

Tájékoztatjuk az FTC vezetését, hogy szerkesztőségünknek a polgári értékrendek igenis fontosak és éppen ezért furcsálljuk, hogy az FTC vezetése hosszú éveken át az átláthatóságot hirdetve, erkölcsre, rendre hivatkozva piti bűncselekménybe keveredett, asszisztált akárcsak oly módon is, hogy olyan személynek fizetett ki milliókat, akinek nem lett volna szabad.

Tájékoztatjuk az FTC vezetését, hogy a Fradi Szív Örök, s a Fradi Szurkolók is azok, akárcsak a klub egykori él sportolói is. Mi jól tudjuk, hogy a klub vezetése hol jön, hol megy, hosszabb rövidebb idő után. Legyen az elnök vagy épp egyéb más vezető tisztségviselő.

A fent leírtak összeségének alapján várjuk az FTC nyílvános bocsánatkérését s egyben érdeklődnék, hogy ennyi fura állítás és egyszerű gyermekeit egyedül nevelő édesapa nyílvános meghurcolása után az FTC vezetése mikor vonja le a megfelelő személyes konzekvenciákat s az érintettek mikor mondanak le ?

 

Esti Ujság