hirdetés

A Fradi búcsúzó vezetőedzője Elek Gábor csodát tett, a zöld-fehérekkel ugyanis bejutott a BL döntőbe. A Ferencváros utoljára 2002-ben tudott csak a fináléba jutni. Nos a mester búcsúját széppé tették a lányok azzal, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligájában legyőzték a dán Esbjerget és a budapesti döntőben az MVM Arénában így minden bizonnyal fergeteges hangulat lesz. Szép volt lányok, szép volt Gábor ! De történelmet is írhatnak Elekék, ha diadalmaskodnak, hisz a Fradinak női kéziben BL trófeája még nincsen. 

Az FTC 1971 és 2002 után harmadik alkalommal került a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, de nyernie még nem sikerült. A vasárnap 18 órakor kezdődő elődöntőben a címvédő Vipers Kristiansand lesz az ellenfele a zöld-fehér lányoknak.Elek Gábor így mindenképpen úgy távozik a Fraditól, hogy arra mindenki emlékezni fog, hisz csodát tettek 21 év után. S lehet a Fradi ELek mesterrel fogja megszerezni az első BL trófeát.

A meccs egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy a BL négyes döntőjében újonc ferencvárosiak hogyan reagálnak a 20 ezres csarnokban őket fogadó remek hangulatra, de gyorsan kiderült, hogy jól, és egy-két kisebb hiba után átvették a vezetést. Összeszedetten játszott a Magyar Kupa címvédője, de védekezésben nagyon nehezen találta az ellenszert Nora Mörk, Vilde Ingstad, és a BL góllövőlistáját vezető Henny Reistad játékára. Az előző idényben BL-negyedik dánok 9-8-as vezetésénél másfél percig kettős emberhátrányban kézilabdázott a Ferencváros, a hátránya mégsem nőtt.

A 26. percig remekül tartotta magát az FTC, ám az első félidő utolsó négy percét elrontotta – ekkor az Esbjerg 3-0-s sorozatot produkált -, és úgy tűnt, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát.

A második felvonás elején egy hármas gólsorozattal visszazárkózott a magyar együttes, sőt a 43. percben kettős emberelőnyben egyenlített (21-21). Ebben az időszakban újra úgy játszott a Ferencváros, mint az első félidő legnagyobb részében, de megint kettős emberhátrányba került. Az Esbjerg ekkor sem tudta döntésre vinni a dolgot, mert amíg az első félidőben Bíró Blanka, a másodikban Janurik Kinga segítette kapusbravúrokkal a magyar együttest.

A kilencedik perc (4-3) után az 54.-ben ismét az FTC-nél volt az előny (27-26), majd négy perccel a vége előtt – egy újabb 3-0-s sorozat végén – először vezetett kettővel a magyar csapat. A fantasztikus hangulat fokozódott a lelátón, és bár a dánok egyenlítettek, a meccs utolsó támadása a Ferencvárosé volt, a rendkívül taktikus akció végén pedig Emily Bölk megszerezte a győzelmet érő gólt a szinte végig nagyon kiegyensúlyozottan, összeszedetten játszó FTC-nek.

Bíró Blanka négy, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Anna Kristensen kilenc, Amalie Milling egy védéssel zárt.

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy döntetlen és három dán győzelem mellett ez volt a harmadik magyar siker.

Hajrá lányok, Hajrá Gábor ! Megtudjátok csinálni !