hirdetés

Savanyú a FIDESZ mert már most  tudja szinte teljes bizonyossággal a párt belső vezetése, hogy Veszprémben sajnos elveszítik az országgyűlési képviselő választást. Ilyen csúfság is rég esett meg velük. Kérdés, hogy a párt vezetése beszámolt-e már minderről Orbán Viktornak. Úgy tudjuk ezt az apró kellemetlen hírt még nem közölték a miniszterelnökkel. A választások egyik titkos nevető harmadik győztese Karancsi Tibor  ex-zsaru lehet, aki két évtizede küzd a politikai korrupció ellen s itt az ideje, hogy rendet vágjon a Parlamentben.

Karancsi-Tibor

Bár sokáig ment a találgatás, hogy a Fidesz fő támogatója és Orbán Viktor miniszterelnök úr régi barátja Simicska Lajos csúnyán összeveszett. A Közgép úra így úgy döntött  lehet elindul a veszprémi országgyűlési választáson, hisz rengeteg minden és sok szép emlék köti a megyéhez, a városhoz. Nos Simicska nem indul de indulnak helyette mások, sokan. Mondjuk a miniszterelnök úr régi ismerőse jobban is tette, hogy nem száll be  a politikába ily módon, főleg a Fidesz színeiben, mert a pártnak a népszerűsége bizony itt Veszprémben sem áll túl jól. Sőt a pár belső vezetése már régóta tudja,hogy veszítenek. Tudja mert a felmérések, amiket kapnak ezt mutatja. Éppen ezért a nagy fejvakarás közt csak a régi képletet tudták előhúzni, s ez a nagy bajuk, hogy induljon minél több jelölt s talán sikerülhet a Fidesz csoda. S akkor nem kell magyarázkodni a miniszterelnök úrnak, hogy mi történt és miért bukták el azt a helyet, ahonnan Navrasics Tibor simán bejutott a Parlamentbe. Mert ugye Orbán Viktor mindig is szeretett biztosra menni. Ilyenformán az a nagy büdös harci helyzet a kézilabdasportjáról messze földön híres Veszprém városában, hogy a február 22-i időközi választásokon, ahol elvileg a Fidesz kétharmados parlamenti többsége lenne a tét, elindul egy-két bizniszpárt, mint például az Elégedetlenek Pártja vagy az (ezt kapják ki!) Aquila párt is (amiről legfeljebb annyit van módunk tudhatni, hogy nem fog legyeket). Persze jó okunk van feltételezni, hogy rájuk még a családjuk sem fog szavazni, illetve még ismerőseik sem élnek Veszprémben, nemhogy rokonaik. Tehát ők aligha zúzzák rommá Kész esélyeit. Nem így viszont a Fidesz két, már-már valósnak tűnő 5. hadoszlopa, Schiffer András és Schmuck Andor, akik homokozópártjaikkal (LMP meg valamilyen szocdemes nevű) már tízes-százas nagyságrendben is képesek szavazatokat rabolni – nyilván nem a Fidesztől, hanem a csóri Késztől. Schiffer az önkormányzati és rendészeti szakszóvivőjével, Gerstmár Ferenccel vág neki, Schmuck pedig az olajos ügyek egykori hősével, Karancsi Tiborral.

Karancsi több mint 20 éve küzd a politikai korrupció ellen és ennek rendje és módja szerint tönkre is tették majdnem. Azonban az ex zsaru él és virul, sőt kampányában nem fogja kímélni a politikusokat és sok sok kényes korrupciós ügyről rántja le a leplet, állítólag, amellyel akár váratlan meglepetést is okozhat. S feltehetőleg fog is, mert a népnek a politikusok gőgösségéből elege van. Karancsi pedig lehet a Ludas Matyi, csak rajtunk múlik.

Szépen gyűjtjük az ajánlásokat. Jól esik, hogy ennyi ember megállít beszélnek velem és támogatnak, meg megveregetik a vállam és úgy tűnik örülnek annak, hogy amiért küzdökaz azt jelent értük is küzdök. Én a nép egyszerű gyermeke vagyok, aki a korrupció ellen harcol nap, mint nap. Hogy most miről fogom lerántania leplet ? Hát most nem árulom el, de sok sok aktuális ügy van, amit nyilvánosságra kell hoznunk. – mondta Karancsi Tibor, független képviselő jelölt.

Nyilvánvalóan mindenki  célja a végső győzelem, ha pedig a diadal nem jön össze valami fatális szerencsétlenség folytán, akkor majd a megszerzett  bizonyos  százalékukat is rohadt nagy sikerként kommunikálják majd sokan.

( VS-Esti Ujság )