hirdetés

A fekete ruhás nővér a miniszterelnökhöz szólt. Sándor Mária nyílt levélben üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy tiltakozásként hídlezárásokra is hajlandóak, ha nem találnak meghallgatásra az egészségügyi dolgozók problémái.

 sándor m1

Arra kérte nyílt levelében a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária a miniszterelnököt, hogy csatlakozzon az egészségügyi dolgozók „harcához”, egyben számolja fel az ágazatban jelen lévő elégtelen ellátást, a korrupciót és a megosztottságot.

A fekete ruhás szókimondó nővér azt is kéri Orbántól, hogy állítsák meg az orvos- és nővérelvándorlást, mert a szakmának az alapbér 50 százalékos emelése is elegendő lenne a maradáshoz, viszont most hat-nyolcszoros bérért indulnak nyugatra a kollégáik.

Sándor Mária azt is leírta, hogy amennyiben süket fülekre találnának a kéréseik, akkor ő és a támogatói hídlezárásokkal is felhívnák a magyar lakosság és a kormány figyelmét helyzetük súlyosságára.

Az egykori nővér levelében kiáll a pedagógusok és a szociális ágazat dolgozói mellett is. Az ágazat szakszervezetei, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Társaság, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az Autonóm Területi Szakszervezet egy akciószövetséget hozott létre, és bíznak továbbiak csatlakozásában.