hirdetés

Részítéletet hirdetettek a jelenleg börtönbüntetését töltő diszkókirály Vizoviczki László vesztegetési ügyében a Fővárosi Törvényszéken. Az éjszakai élet királya mivel mindent beismert így első fokon hét év fegyházra ítélték, feltételes szabadulásra nincs lehetősége, és 108 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie. Korábban költségvetési csalás miatt szintén 7 évet kapott Vizó,amelynek a büntetését már tölti. Az ügyben érintett főrendőrök tagadnak de ha bűnösnek találják őket, akkor 10 évnél is nagyobb büntetésre számíthatnak.

 

A vádirat szerint a Hajógyári-szigeten és a belvárosban található szórakozóhelyek tulajdonosa, az éjszakai élet korábbi meghatározó figurája mások mellett magas beosztású rendőröket vesztegetett meg 2005-ben. A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt 22 vádlott ellen indult eljárás, köztük rendőrtisztek, egy tűzoltó százados, egy pénzügyőr, egy önkormányzati tisztviselő ellen.

Vizoviczkit 2012 májusában az irodájából vitték el a rendőrök, azóta hol előzetes letartóztatásban, hol házi őrizetben volt.
2016-ban Magyarország legnagyobb óvadékát, 250 milliót fizetett ki valaki, hogy az üzletember kijöhessen az előzetesből.

Vizoviczki és a főrendőrök perét 2015 januárjában kezdte el tárgyalni a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa, majd onnan elkerült az ügy.

A másik, Vizoviczkit érintő ügy lényege, hogy a diszkók, bárok, mulatók a hatóság által vizsgált 2010 és 2012 közötti időszakban több száz millió forintos bevételre tettek szert, azonban Vizoviczki utasítására megtévesztették az adóhatóságot és a tényleges jövedelemnek csak egy részét vallották be. Ezért különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolta meg őt és társait a Központi Nyomozó Főügyészség. Ebben az ügyben 330 millió forintos vagyonelkobzás mellett hétéves börtönbüntetésre ítélték, jogerősen, jelenleg ezt tölti.