hirdetés

Jól kampányol a DK elnökségi tagja. Az ex külpolitikai tévés Kakuk Györgyöt  és szerb kollégáját ugyanis előállította a rendőrség, mert kedden a határzár röszkei szakaszán tartott sajtótájékoztatója végén egy helyen elvágta a gyorstelepítésű drótakadályt. A kár mértékét nem tudni. Az azonban tény nem volt nehéz munkája a modernkori vasfüggöny átvágásával Kakuknak.

kakukk györgy

A rendőrök tájékoztatása szerint a politikus tulajdon elleni szabálysértést követett el. Ezt Kakuk György el is ismerte, azaz beismerésben volt, hisz ez volt a célja. A DK-s politikus és ex-tévés Milica Mancsics Sztojkovics belgrádi újságíróval közösen tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a magyar-szerb határon felállított kerítésnek praktikus haszna nincsen. Ezt mutatja, hogy nem csökken az érkezők száma, viszont ellentmond azoknak az eszméknek, melyekért az Európai Unió létrejött. A határzár nem akadályozza a menekültek érkezését, de felhajtja az embercsempészek árait, ezzel a szervezett bűnözést gazdagítja – tette hozzá.

Kakuk György szerint a menekültkérdés megoldásához a probléma forrását kezelő európai összefogásra lenne szükség, újra élhetővé kell tenni a mediterrán térség azon országait, melyeket kénytelenek az emberek elhagyni.

A politikus szerint a kerítés Magyarország szégyene, amely nem tudja mikor, de el fog tűnni.