hirdetés

Ki hitte volna, hogy egy csapat nélküli játékosunk lő minket közelebb a franciaországi Európa-bajnokságon való szerepléshez. Kleinheisler kisebb csodát tett Oslóban, és bebizonyította, nem biztos, hogy a sztárok a megoldások sok esetben.  Azonban még nem jutott ki a csapat. Bernd Storck szövetségi kapitányt sokan támadták, kritizálták, most lehet tőle bocsánatot kérni, nem kicsit, nagyon. Hisz Storck meghúzta a legváratlanabbat, a legmeghökkentőbbet, azazhogy ő egyik felfedezettjét, az exvidis, de csapat nélküli játékost, Kleinheislert kezdőként szerepeltette, aki végül is belőtte a győztes gólunkat.  

Hungary's German head coach Bernd Storck (R) and forward Laszlo Kleinheisler celebrates scoring during the first-leg play off qualifier football match for the UEFA 2016 European Championship in France on Novemebr 12, 2016 in Oslo, Norway. AFP PHOTO / NTB SCANPIX / VEGARD WIVESTAD GROETT   +++ NORWAY OUT +++

A magyar szövetségi kapitány igen nyugodtan és higgadtan hangoztatja, hogy még nem szabad elhinni, hogy kint vagyunk az Eb-n.

Nincs még semmi a kezünkben, persze boldogok vagyunk, de vasárnap dől el minden. Gólt kell lőnünk a visszavágón is, a mostani meccs előtt is azt mondtam a játékosoknak, hogy gólt kell szereznünk idegenben ahhoz, hogy kijussunk az Eb-re – nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány.

A norvégok nem voltak rosszak, tegyük hozzá, de a gólszerzés nem ment nekik. Szerencsére. És Fortuna is mindig ott volt inkább Király körül.

A győztes gólt szerző Kleinheisler László szerepeltetését pedig a nemrég segítőnek hívott német legendás sztárjátékosnak, Andreas Möllernek is köszönhetjük.

Ez nem csak az én döntésem volt. Láttam rajta, hogy jól mozog, és szerencsére segítőm, Andreas Möller is ugyanezen a véleményen volt, azt mondta, hogy egy fantasztikus játékos, akinek esélyt kell adnunk nemcsak az edzéseken, hanem élesben is. Fizikailag is jó állapotban volt, így ennek nem volt semmi akadálya. Ez nem az én érdemem, hanem Kleinheisleré, mert az edzésmunkájával kiérdemelte, hogy bekerüljön a csapatba.