hirdetés

Lassan jobban keres egy fogvatartott benn a börtönben, mint kint a szabadban. Immáron harmadszor fizet egyik rabjának a büntetés-végrehajtás. A csak tescós rablóként elhíresült  S. Péter ugyanis ismét pert indított és ismét nyert a BV ellen. Az előzetes letartóztatásban lévő férfinak most 500 ezer forint ütötte a markát. Decemberben pedig majd 4 milliót kaszált a börtönön. 

tescos rabló süveges-blikk

S. Péter most azért kaphatott ennyi pénzt kártérítésként a Bünteté-végrehajtástól, mert a bíróság szerint visszaélést követett el a BV, amikor egy tárgyalás miatt Szegedre szállították a férfit. A bírói testület szerint Süvegest ezzel megakadályozták abban, hogy felkészüljön tisztességesen a közelgő tárgyalására. Persze sokan azt hiszik, hogy a rabok vagy a börtönben lévők azért pereskednek, mert pénzt akarnak mindenáron. Ez nem mindig így van. Legfőképp azért indítanak pert a kényszerintézkedés hatálya altt állók, hogy kimozdulhassanak a börtönből, a rácsok mögül, egy kis friss levegőt beszívva.

A csak tescós rablóként emlegetett S. Péternek decemberben nettó 3 millió 700 ezer forintot ítéltek meg, amiért panaszkodott a börtönkörülményekre. A fegyveres rablással és emberöléssel vádolt férfi azt kifogásolta, hogy többször nem volt meleg víz a börtönben, így kénytelen volt hideggel zuhanyozni. A sétákkal sem volt elégedett, és nehezményezte azt is, hogy az őrök őt többször átvizsgálták, mint a társait.

S. Péter perei azért elgondolkodtatóak, mert ha más rab is hasonló jogcímen indít majd pert az adott BV-intézet ellen, akkor simán nyerni fognak.

Arról nem is beszélve, hogy a büntetés-végrehajtási intézmények sok esetben nem felelnek meg az európai normák legminimálisabb alapfeltételeinek sem. Ráadásul, mivel rengeteg menekültet tartanak börtönben, hisz azokat nem tudják kitoloncolni Magyarországról, a börtönökben ismét drasztikusan emelkedik a rabok létszáma, ami eddig sem volt alacsony.