hirdetés

Áll a bál a Budapesti Zsidó Hitközségnél. Miután Schwezoff  Dávid, aki a Budapesti Zsidó Hitközség adminisztrációért felelős világi vezetője, leváltotta a közismert rabbit Fröhlich Róbertet, a Dohány utcai főrabbi pert indított, mert szerinte    jogtalanul szüntette meg jogviszonyukat a transzvesztita ügyeiről is közismertté vált Scwezoff.

 

 frolich

Beperli a neki felmondó Schwezoff Dávidot, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatóját Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija – olvasható a főrabbi és felesége, Fröhlich Katalin közös nyilatkozatában.

A közlemény szerint Schwezoff Dávid, mint a BZSH adminisztrációjáért felelős világi vezetője jogtalanul szüntette meg jogviszonyukat. Hozzátették: a döntéssel “szemben is keresettel fognak élni az illetékes bíróságon”.

Fröhlich szerint egy kicsinyes bosszú áldozata, hisz nemrég kezdeményezték Schwezoff Dávid leváltását.  A felmondás hátterében szerintük az a visszahívási kezdeményezés áll, amelyet a BZSH ügyvezető igazgatójával szemben nyújtottak be a BZSH közgyűlésének küldöttei tavaly év végén, és amelyet Fröhlich Róbert is aláírt. A Mazsihisz honlapján olvasható, 25 képviselő által aláírt, 2014. december 16-án benyújtott indítvány, amelyben a BZSH képviselői rendkívüli közgyűlés tizenöt napon belüli összehívását és Schwezoff  Dávid azonnali visszahívását kezdeményezik.

Fröhlich Róbert és felesége közleménye szerint a Dohány utcai zsinagóga “templomjáró közössége” hétfőn 63 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett Fröhlich Róbertet megerősítette a Dohány utcai zsinagóga élén.

Schwezoff Dávid hétfő délután közölte, hogy felmondott Fröhlichnek és  feleségének mert a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatásban többen is érintettek lehetnek.