hirdetés

A Budapesten rejtélyes módon eltűnt iraki-svéd focista apja szerint fia bűncselekmény áldozata lehet. Abdullah Hameed Talált mint édesapja interjújából kiderült korábban életveszélyesen, többen késsel meg is fenyegették. Lehet a BRFK-nak leginkább ezen a nyomon kellene kutakodnia. Mi bízunk benne a fiatal futballista még él.  S kiderül mi is történt. A ZTE volt focistájának nagyértékű autóját már megtalálták a rendőrök és hamarosan azokat kis elfogják, akiknek közük van Talál eltűnéséhez.

A svéd Aftonbladetnek nyilatkozott Abdullah Hameed Talál édesapja fia rejtélyes eltűnése után két nappal. A focista apja állítása szerint hétfőn beszélt legutóbb Abdullah-al. Később telefonon próbálta többször is elérni a fiát, sikertelenül. A ZTE volt focistájának édesapja elmondása szerint Abdullah egyértelműen bűncselekmény áldozata lett.

Múlt héten Abdullah nagyon aggódott. Depressziósnak és labilisnak tűnt, de először nem akart mindent elmondani. Azt mondta, valami történhet – mondta a svéd lapnak az édesapa.

Az édesapa azt sem titkolta, hogy fia egy átigazolással kapcsolatos vita miatt tűnt el, mert ez sokaknak nem tetszett.  A nyáron ugyanis Abdullah egy másik klubbal is tárgyalt, de végül visszalépett a megállapodástól.

Két ember jött a szállodába, ahol akkoriban megszállt. Az egyikük megfenyegette, hogy késsel leszúrja. Valaki, aki a szállodában dolgozott, hívta a rendőrséget, akik néhány perc múlva megérkeztek, és elvitték a férfiakat. Ezután a fiam megijedt – idézte fel a thrillerbe illő eseményeket Talal apja.

A fiút ezek után telefonon hívta fel valaki, aki 50 ezer eurót követelt a klub nevében kártérítésként a visszamondott leigazolás miatt. Abdullah közölte vele, hogy nem fog fizetni.
Az édesapa bízik a magyar rendőrök munkájában, és – jobb híján – reménykedik benne, hogy hamarosan előkerül a fia.

Abdullah Hameed Talal korábban játszott több magyar csapatban is játszott, így Mosonmagyaróváron, a TFSE-ben, az Inter CDF-ben, legutóbb pedig a Zalaegerszegi TE második csapatában.